Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laskiaistuulihatut

Kermalla ja vadelmahillolla täytetyt keksituulihatut tuovat vaihtelua perinteisiin laskiaispulliin. Pinnan rapea murupäällinen ja täytteen vaniljainen diplomaattikreemi tekevät laskiaistuulihatuista kahvilatason herkun.

Laskiaistuulihatut
Laskiaistuulihatut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Keksi

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Tuulihattumassa

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg vadelmahilloa

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Aloita keksistä. Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin jähmettymään.
  2. Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot ja sokeri kerralla joukkoon, sekoita massa tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
  3. Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Massan tulee olla helposti pursotettavaa, mutta muotonsa pitävää ei valuvaa.
  4. Pursota massasta leivinpaperille n. ø 5 cm korkeita kekoja. Tasoita kekojen huiput vedellä kostutetulla sormella. Leikkaa keksimassasta pyöreitä n. ø 5 cm keksejä. Paina keksi kevyesti tuulihatun pinnalle.
  5. Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 20 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  6. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Halkaise jäähtyneet tuulihatut. Täytä tuulihatut hillolla ja vaahdolla.

Vinkki

Umpinaisten keksituulihattujen täyttäminen onnistuu myös pohjasta. Tee tyllan- tai veitsenkärjellä tuulihatun pohjaan aukko ja pursota täytettä sisään.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 27,4 g
Rasva 18,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
  • vadelmahilloa
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search