
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 (600 g) kirjolohifilee
- 2 rkl sitruunamehua
- ¾ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
-
1 nippu (300 g)
kesäsipulia varsineenVoit kokeilla myös:
- 2-3 punasipulia
- 1 rasia (250 g) luumu- tai kirsikkatomaatteja
Couscous
- 2 dl täysjyväcouscousia
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
-
2 dl
Valio Keittiön turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- ½ dl vettä
Paistamiseen
-
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Koristeeksi
- ½ dl tuoretta sitruunamelissaa tai ruohosipulia
- 1 sitruuna lohkoina
- 1 (600 g) kirjolohifilee
- 2 rkl sitruunamehua
- ¾ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 1 nippu (300 g) kesäsipulia varsineen
- 1 rasia (250 g) luumu- tai kirsikkatomaatteja
Couscous
- 2 dl täysjyväcouscousia
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 2 dl Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
- ½ dl vettä
Paistamiseen
- Valio Oivariini® juoksevaa
Koristeeksi
- ½ dl tuoretta sitruunamelissaa tai ruohosipulia
- 1 sitruuna lohkoina
Jaa resepti
Ohje
- Poista kalasta ruodot ja nahka. Kuutioi kala. Laita kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita ja anna maustua.
- Leikkaa sipulit (säästä osa varsista koristeeksi) lohkoiksi. Puolita tai lohko tomaatit. Kuullota sipulit Oivariini rasvassa. Lisää pannulle myös tomaatit. Siirrä kasvikset pannulta lautaselle siksi aikaa, kun paistat kalakuutiot.
- Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja pippuri sekä couscous-suurimot. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua 5 - 7 min kannen alla.
- Ruskista kalakuutiot pannulla Oivariini rasvassa. Sekoita joukkoon tomaatti-sipuliseos.
- Lisää jogurtti ja n. 1/2 dl vettä couscousin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita. Kaada couscous kuumalle tarjoiluvadille. Lisää päälle kuuma kala-kasvisseos.
- Ripota pinnalle runsaasti hienonnettua sitruunamelissaa ja sipulinvarsia. Laita vadin reunoille sitruunalohkoja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
98 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
6,3 g
Rasva
4,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.