Lohivartaat ja tomaatti-couscous

Tehnyt PetteriValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Petteri
Valio Koekeittiöstä

Lohivartaat ja tomaatti-couscous

Lohivartaat ja tomaatti-couscous

Limen mehulla maustetut lohivartaat ja kesäinen couscous on ihastuttava ateria, kun haluat jotain hyvää.

30 min
keskitaso
125 kcal / 100g
1
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Petteri
Valio Koekeittiöstä

Ainekset4 annosta

4 annosta

Lohivartaat

1 (800 g)
kirjolohifilee
2
limettiä
¾ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria

Couscous

2 ½ dl
täysjyväcouscousia
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
1 prk (2,5 dl)
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja lohkoina
1 ½ dl
tuoretta korianteria tai sitruunamelissaa
1
limetti

Lisäksi

8 kpl
grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Liota puisia grillivarrastikkuja vedessä vähintään 1 t.
  2. Leikkaa fileet pituussuunnassa neljään osaan. Puolita viipaleet.
  3. Lohko limetit 8 osaan.
  4. Pujota kalapalat vartaisiin siten, että jokaiseen taitokseen tulee limetin lohko. Mausta suolalla ja pippurilla
  5. Kypsennä vartaat uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 15 min tai kunnes kalat ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa couscous.
  6. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri ja couscous. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua 5 - 7 min kannen alla.
  7. Lisää ruokakerma, tomaatit ja puolikkaan limetin mehu (n. 2 rkl) couscousin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita. Lisää 1 dl hienonnettua yrttiä.
  8. Kaada couscous lämmitetyn tarjoiluvadin keskelle ja lohivartaat reunoille.
  9. Koristele limetin lohkoilla ja lopuilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›