Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohivartaat ja tomaatti-couscous

Limen mehulla maustetut lohivartaat ja kesäinen couscous on ihastuttava ateria, kun haluat jotain hyvää.

Lohivartaat ja tomaatti-couscous
Lohivartaat ja tomaatti-couscous

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lohivartaat

  • 1 (800 g) kirjolohifilee
  • 2 limeä
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria

Couscous

  • 2½ dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja lohkoina
  • 1½ dl tuoretta korianteria tai sitruunamelissaa
  • 1 lime

Lisäksi

  • grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Liota puisia grillivarrastikkuja vedessä vähintään 1 t.
  2. Leikkaa fileet pituussuunnassa neljään osaan. Puolita viipaleet.
  3. Lohko limetit 8 osaan.
  4. Pujota kalapalat vartaisiin siten, että jokaiseen taitokseen tulee limetin lohko. Mausta suolalla ja pippurilla
  5. Kypsennä vartaat uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 15 min tai kunnes kalat ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa couscous.
  6. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri ja couscous. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua 5 - 7 min kannen alla.
  7. Lisää ruokakerma, tomaatit ja puolikkaan limetin mehu (n. 2 rkl) couscousin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita. Lisää 1 dl hienonnettua yrttiä.
  8. Kaada couscous lämmitetyn tarjoiluvadin keskelle ja lohivartaat reunoille.
  9. Koristele limetin lohkoilla ja lopuilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 6,9 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search