Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maritozzi eli italialaiset kermapullat

Maritozzo on roomalainen kuohkea kermapulla, jonka taikinassa maistuu sitruunankuori ja välissä yksinkertaisimmillaan kuohkea vaniljavaahto. Maritozzon täytteeseen voi kuitenkin valita lisämakua oman maun mukaan esim. laskiaispullan tapaan mantelimassalla tai hillolla.

Maritozzi eli italialaiset kermapullat
Maritozzi eli italialaiset kermapullat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Voipullataikina

  • 3 dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 25 g hiivaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • n. 550 g (8,5 dl) vehnäjauhoja
  • 75 g Valio Eila® voita

Pinnalle

  • kananmunaa

Vaniljavaahto (riittää 9:aan pullaan)

  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä

Halutessasi lisäksi

  • mansikkahilloa
  • mantelimassaa
  • pistaasipastaa

Koristeluun esim.

  • tomusokeria
  • syötäviä kukkia
  • kotimaisia vadelmia
  • sitruunan kuoriraastetta

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, murennettu hiiva ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita. Sekoita joukkoon munat ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan levätä 30 min.
  2. Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa, käytä apuna tarvittaessa hiukan jauhoja. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille ja anna kohota 15 min.
  3. Voitele pullat kananmunalla.
  4. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 12 min. Anna jäähtyä hyvin.
  5. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi. Siirrä pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen n. 1 cm:n levyinen aukko.
  6. Halkaise voipullat päältä keskeltä siten, että pulla jää pohjasta n. ½ cm:n matkalta kiinni. Halutessasi laita viillon pohjalle hillo, mantelimassa tai pistaasitahna. Pursota vaniljavaahtoa pullan yläreunaan saakka. Tasoita vaniljavaahto lastalla.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele esim. kukilla, vadelmilla tai sitruunan kuoriraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 0 kcal
Proteiini 0 g
Hiilihydraatti 0 g
Rasva 0 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search