
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 30 min
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMarjapiirakka
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl mantelijauhetta
- 2½ rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl kylmää vettä
- 8 dl (400 g) kauden marjoja, esim. mustaherukkaa ja vadelmaa
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
Juustokakku
- 3 liivatelehteä
- 2 valkuaista
- ½ dl sokeria
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1 sitruuna
Koristeluun
-
0 kg
karamelleja, polka gris
- 0 kg tuoreita marjoja
Voit kokeilla myös
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokerit kulhossa. Lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Nypi ainekset. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Painele taikinan päälle leivinpaperi, se auttaa taikinaa pysymään muodossaan esipaistamisen aikana. Esipaista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 10 min.
- Ota leivinpaperi pois vuoasta. Kaada vuokaan perunajauhoissa ja sokerissa pyöritellyt marjat. Paista vielä n. 20 min. Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää joukkoon sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto.
- Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta ohuelti puolen sitruunan pintakuori. Sekoita se tuorejuuston joukkoon. Purista 2 rkl sitruunahenua. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon.
- Nostele valkuaisvaahto ja kermavaahto tuorejuustoseokseen. Levitä jäähtyneen marjapiirakan päälle. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 t.
- Koristele rouhituilla polka gris -karamelleilla tai tuoreilla marjoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
259 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
21,8 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- karamelleja