Marjapiirakka-juustokakku

Marjapiirakka-juustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Marjapiirakka-juustokakku

Marjapiirakka-juustokakku

Juustokakulla päällystetty marjapiirakka on ihastuttava leivonnainen kevät- ja kesäjuhliin. Kakussa erilaiset rakenteet ja maut sulautuvat yhteen herkulliseksi kokonaisuudeksi: rapean mantelinen pohja, mehevän marjainen täyte ja täyteläinen juustokakku eivät jätä ketään kylmäksi. Voit käyttää kakussa lempimarjojasi, joko tuoreina tai jäisinä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
4 h
uunissa
30 min
Yhteensä
5 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Marjapiirakka

3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
2 ½ rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
125 g
2 rkl
kylmää vettä
8 dl (400 g)
kauden marjoja , esim. mustaherukkaa ja vadelmaa
1 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sokeria

Juustokakku

3
liivatelehteä
2
valkuaista
½ dl
sokeria
2 dl
1 rasia (200 g)
1
sitruuna

Koristeluun

karamelleja , polka gris

tai tuoreita marjoja

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokerit kulhossa. Lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Nypi ainekset. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Painele taikinan päälle leivinpaperi, se auttaa taikinaa pysymään muodossaan esipaistamisen aikana. Esipaista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 10 min.
  2. Ota leivinpaperi pois vuoasta. Kaada vuokaan perunajauhoissa ja sokerissa pyöritellyt marjat. Paista vielä n. 20 min. Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää joukkoon sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto.
  4. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta ohuelti puolen sitruunan pintakuori. Sekoita se tuorejuuston joukkoon. Purista 2 rkl sitruunahenua. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon.
  5. Nostele valkuaisvaahto ja kermavaahto tuorejuustoseokseen. Levitä jäähtyneen marjapiirakan päälle. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 t.
  6. Koristele rouhituilla polka gris -karamelleilla tai tuoreilla marjoilla.
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää piirakassa mitä tahansa marjoja. Jos marjat ovat erityisen kosteita, perunajauhojen määrää voi hiukan lisätä.* Voit korvata halutessasi itse tehdyn piiraspohjan kaupan valmiilla murotaikinalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›