Mökkikakku

Mökkikakku

2 h 15 min
helppo
283 kcal / 100g
6
11

Kakun valmistus paistinpannussa - kyllä! Nimensä mukaan mökkikakku on kehitelty toteutettavaksi helposti mökkiolosuhteissa, sillä raaka-aineita ei ole liiaksi ja "paistunut" kauralastumainen pohja sekä valkosuklainen täyte syntyyvät samassa paistinpannussa! Ja kyllä tätä kelpaa tarjota myös juhlapöydässä.

Ainekset

14 palaa

Pohja

3 dl
kaurahiutaleita
100 g
¾ dl
sokeria

Täyte

1 prk (150 g)
140 g
valkosuklaata
2 prk (à 200 g)

Pinnalle

n. ½ l
tuoreita marjoja , esim. mansikoita
25 g
valkosuklaata tai tummaa suklaata

Ohje

  1. Pohja

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunojen väliin. Leivonnaisen voi toki tehdä myös perinteiseen piirakkavuokaan.
  3. Laita kaurahiutaleet, puolet voista ja sokeri paistinpannulle. Paista, kunnes hiutaleet ovat hieman ruskistuneet. Lisää loppu voi ja kun se on sulanut, nosta pannu pois liedeltä. Painele lämmin kauraseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.
  4. Täyte

  5. Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Lisää pannulle crème fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
  6. Kaada täyte vuokaan. Anna matalan kakun jähmettyä jääkaapissa n. 2 h.
  7. Irrota rengasvuoka ja siirrä tarjolle.
  8. Päällystä kakku mansikoilla tai sesongin marjasadon mukaan - makeaan kakkuun sopii loistavasti myös kirpsakat herukat, mehevät lakat tai tomusokerihunnutetut puolukat.

Vinkki

Suklaaraidoitus: Paloittele 25 g (valko)suklaa ja laita palat esim. pieneen Minigrip -pussiin. Kuumenna mikrossa, painele suklaapaloja 10 - 15 s. välein, kunnes se on sulanut. Leikkaa kulmaan pieni pursotusreikä. Koristele marjat suklaaraidoin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
18 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (10)

Nimetön13.8.2018 kello 21:21
Helpoin kakku ikinä! Kaurahiutaleita ja voita suhteessa laitoin hiukan enemmän ja muiden kommenttien mukaan laitoin sokeria vähemmän. Sokeroituja puolukoita päälle. Tasapainottaa uuten makeata kakkua.
Nimetön13.8.2018 kello 20:32
Helpoin kakku ikinä :) Ja sanoivat sen hyvääkin olevan. Päälle laitoin sokeroituja puolukoita. Antoi makealle hapokkuutta sopivasti.
Nimetön12.8.2018 kello 9:03
Voiko valkosuklaan korvata jollain einiinmakealla vaihtoehdolla?