
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
Arvostele
4.38
tähteä viidestä
8 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl kaurahiutaleita
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
Täyte
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 140 g valkosuklaata
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Pinnalle
- 250 g tuoreita marjoja, esim. mansikoita
- 25 g valkosuklaata tai tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunojen väliin. Leivonnaisen voi toki tehdä myös perinteiseen piirakkavuokaan.
- Laita kaurahiutaleet, puolet voista ja sokeri paistinpannulle. Paista, kunnes hiutaleet ovat hieman ruskistuneet. Lisää loppu voi ja kun se on sulanut, nosta pannu pois liedeltä. Painele lämmin kauraseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.
Täyte
- Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Lisää pannulle crème fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
- Kaada täyte vuokaan. Anna matalan kakun jähmettyä jääkaapissa n. 2 h.
- Irrota rengasvuoka ja siirrä tarjolle.
- Päällystä kakku mansikoilla tai sesongin marjasadon mukaan - makeaan kakkuun sopii loistavasti myös kirpsakat herukat, mehevät lakat tai tomusokerihunnutetut puolukat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
276 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
24,5 g
Rasva
17,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa