Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mökkikakku

Kakun valmistus paistinpannussa - kyllä! Nimensä mukaan mökkikakku on kehitelty toteutettavaksi helposti mökkiolosuhteissa, sillä raaka-aineita ei ole liiaksi ja "paistunut" kauralastumainen pohja sekä valkosuklainen täyte syntyyvät samassa paistinpannussa! Ja kyllä tätä kelpaa tarjota myös juhlapöydässä.

Mökkikakku
Mökkikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ¾ dl sokeria

Täyte

Pinnalle

  • 250 g tuoreita marjoja, esim. mansikoita
  • 25 g valkosuklaata tai tummaa suklaata

Ohje

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunojen väliin. Leivonnaisen voi toki tehdä myös perinteiseen piirakkavuokaan.
  2. Laita kaurahiutaleet, puolet voista ja sokeri paistinpannulle. Paista, kunnes hiutaleet ovat hieman ruskistuneet. Lisää loppu voi ja kun se on sulanut, nosta pannu pois liedeltä. Painele lämmin kauraseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.

Täyte

  1. Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Lisää pannulle crème fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
  2. Kaada täyte vuokaan. Anna matalan kakun jähmettyä jääkaapissa n. 2 h.
  3. Irrota rengasvuoka ja siirrä tarjolle.
  4. Päällystä kakku mansikoilla tai sesongin marjasadon mukaan - makeaan kakkuun sopii loistavasti myös kirpsakat herukat, mehevät lakat tai tomusokerihunnutetut puolukat.

Vinkki

Suklaaraidoitus: Paloittele 25 g (valko)suklaa ja laita palat esim. pieneen Minigrip -pussiin. Kuumenna mikrossa, painele suklaapaloja 10 - 15 s. välein, kunnes se on sulanut. Leikkaa kulmaan pieni pursotusreikä. Koristele marjat suklaaraidoin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 276 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 24,5 g
Rasva 17,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search