Pakastettu juustokakku

Pakastettu juustokakku

10 h 35 min
keskitaso
253 kcal / 100g
2
5

Pakastettu juustokakku syntyy näppärästi ilman uunia ja sopii erinomaisesti kesäiseen kahvipöytään.

Ainekset

10 annosta

Pohja

½ pkt (130 g)
keksejä , esim. Bastogne

Vuokaan

1 rkl

Täyte

2
luomu kananmunan valkuaista
2 dl
2
luomu kananmunan keltuaista
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 prk (250 g)

Koristeluun

½ l
tuoreita marjoja , esim. vadelmia

Ohje

  1. Hienonna keksit muruiksi esim. monitoimikoneessa.
  2. Voitele Ø n. 25 cm:n vuoan pohja rasvalla. Taputtele keksimuruja vuoan pohjalle, säästä 1/2 dl kakun pinnalle.
  3. Vatkaa kulhossa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa kolmanteen kulhoon keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon ensin sulatejuusto ja lopuksi valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita varoen tasaiseksi.
  4. Levitä seos vuokaan keksimurujen päälle. Ripota pinnalle loput murut. Peitä alumiinifoliolla. Pakasta yli yön. Tarjoa suoraan pakastimesta otettuna marjojen kanssa.

Vinkki

* Voit myös käyttää ison vuoan tilalla tai lisänä pieniä annossilikoni- tai paperivuokia. Niitä ei tarvitse voidella. Ota niitä pakastimesta kerralla tarvittava määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
17 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)