Pekonihampurilainen

Pekonihampurilainen
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pekonihampurilainen

Pekonihampurilainen

Kotiväki ja vieraat kiittää, kun nostat tämän hampurilaisen tarjolle. Tässä ei turhia kikkailla, vaan annetaan pekonin maistua rehdin hampurilaisen välissä. Helppoa ja herkullista!

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 hampurilaista

4 hampurilaista
600 g
naudan jauhelihaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
4 viipaletta ( )
amerikanpekonia
4
hampurilaissämpylää
1 prk (250 g)
100 g
sipulia hienonnettuna
2
tomaattia viipaleina
1
suolakurkku viipaleina
4 rkl
ketsuppia

Ohje

  1. Mausta jauheliha valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Paista pekonit pannulla, nosta ne sivuun.
  3. Muotoile jauhelihasta 4 isoa pihviä (huom. pihvit vetäytyvät pienemmiksi paistettaessa). Paista pihvit molemmin puolin pekonien rasvassa pannussa.
  4. Lämmitä sämpylät uunissa. Lämmitä myös sulatejuusto.
  5. Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpyläpohjille sulatejuustoa ja sipulit. Kokoa päälle pihvit, suolakurkku- ja tomaattiviipaleet sekä puolitetut pekoniviipaleet.
  6. Valuta lopuksi täytteiden päälle loppu sulatejuusto. Levitä kansipaloihin ketsuppi ja aseta päällimmäisiksi.
  7. Tarjoa heti sellaisenaan tai ranskalaisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.