
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 rkl kanelia
Voiteluun
- kananmunaa
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl Valio voita
Täyte
- ½ dl Valio voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 rkl kanelia
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Kauli jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään, voi huoneenlämpöisenä. Levitä täyte levyn pintaan. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla saksilla keskeltä pituus-suunnassa puoliksi, mutta jätä päästä muutaman sentin matkalta kiinni.
- Kierrä taikinaletit ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri. Asettele pitko ympyrän muotoon, nipistä päät yhteen. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä.
- Paista kranssi uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
315 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
49 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.