
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
1 h 7 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
- raesokeria
- jauhettua kanelia
- mantelirouhetta tai pähkinärouhetta
- 2½ dl Valio kevytmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Pinnalle
- raesokeria
- jauhettua kanelia
- mantelirouhetta tai pähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Leivo taikina tangoiksi, paloittele 38 osaan (à 22 - 25 g) ja pyöritä pikkupulliksi.
- Kauli pullat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi, lähes läpikuultaviksi letuiksi. Ripottele kaulinnan puolivälissä taikinan pinnalle halutessasi raesokeria, kanelia ja/tai manteli- / pähkinärouhetta ja jatka kaulimista. Näin saat pullanäkkäreistä makeampia ja enemmän pullan makuisia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pullanäkkärit kullanruskeiksi sitä mukaa kun pellit täyttyvät: pelti kerrallaan ylä- ja alalämmössä uunin keskitasolla 200 asteessa tai useampi pelti kerrallaan kiertoilmassa 175 asteessa. Paistoaika n. 6 min.
- Pullanäkkärit kovettuvat nopeasti paistamisen jälkeen. Säilytä niitä ilmavassa rasiassa tai paperipussissa näkkärin ja pullakorppujen tapaan.
- Tarjoa raikkaan maidon kanssa tai kahvipöydässä. Päälle voit sipaista myös esim. Valio Viola® vanilja tai sitruuna tuorejuustoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
46,6 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raesokeria
- jauhettua kanelia
- mantelirouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.