
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pitkoa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
5 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl rusinoita
- 975 g (15 dl) vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
- kuivattua mustikkaa
- 5 dl Valio kevytmaitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl rusinoita
- 975 g (15 dl) vehnäjauhoja
- 1½ dl Valio voita
Voiteluun
- kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
- kuivattua mustikkaa
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää munat, sokeri, rusinat ja mausteet, sekoita.
- Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
- Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen minkä kokoisia pitkoja haluat valmistaa. Pyöritä kustakin taikinapalasta kolme tai neljä tasvahvuista tankoa (lettiä), riiippuen letityksestä.
- Kohota letitetyt pitkot huolellisesti lämpimässä liinan alla n. 45 min.
- Voitele rikotulla kananmunalla. Sekoita raesokerin joukkoon mustikkajauhetta tai murennettua kuivattua mustikkaa. Ripottele pitkoille.
- Paista pitkoja 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Paistoaika riippuu pitkon koosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
47,4 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmuna
- raesokeria
- kuivattua mustikkaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.