
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h 45 min
Yhteensä
5 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kananmuna
- ¾ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl mantelirouhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ¼ tl kardemummaa
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Kostutukseen
- ¾ dl kuumaa vettä
- ½ dl sokeria
- 1 dl punssia
Koristeluun
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
- 1 dl
- 8-10 tuoreita vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle esim. ruusukkeiksi tähtityllalla. Pursota vadelmamarmeladisilmät rahkan reunalle. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
301 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
34,4 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa