Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Runebergin kakku

Runebergin torttu on klassikkoleivonnaisten aatelia. Leivonnaisen voi leipoa myös kakun muotoon, jolloin tarjottavaa saa isommalle porukalle yhdestä vuoasta. Perinteinen punssilla kostutettu kakku saa kuorrutteeksi aikuisten makuun suunniteltua maustettua rahkaa. Herkullista!

Runebergin kakku
Runebergin kakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl mantelirouhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Kostutukseen

  • ¾ dl kuumaa vettä
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl punssia

Koristeluun


Ohje

  1. Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  6. Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle esim. ruusukkeiksi tähtityllalla. Pursota vadelmamarmeladisilmät rahkan reunalle. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 33,8 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search