Runebergin kakku

Runebergin kakku

Runebergin torttu on klassikkoleivonnaisten aatelia. Leivonnaisen voi leipoa myös kakun muotoon, jolloin tarjottavaa saa isommalle porukalle yhdestä vuoasta. Perinteinen punssilla kostutettu kakku saa kuorrutteeksi aikuisten makuun suunniteltua maustettua rahkaa. Herkullista!

5 h 5 min
keskitaso
279 kcal / 100g
1
3

Ainekset8 palaa

8 palaa
1
kananmuna
¾ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
2 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelirouhetta
1 tl
ruokasoodaa
¼ tl
kardemummaa
1 dl
1 dl

Kostutukseen

¾ dl
kuumaa vettä
½ dl
sokeria
1 dl
punssia

Koristeluun

1 prk (200 g)
1 dl
8 - 10 kpl
tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  6. Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle esim. ruusukkeiksi tähtityllalla. Pursota vadelmamarmeladisilmät rahkan reunalle. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)