Runebergin kakku

Runebergin kakku

5 h 5 min
keskitaso
279 kcal / 100g
1
3

Runebergin torttu on klassikkoleivonnaisten aatelia. Leivonnaisen voi leipoa myös kakun muotoon, jolloin tarjottavaa saa isommalle porukalle yhdestä vuoasta. Perinteinen punssilla kostutettu kakku saa kuorrutteeksi aikuisten makuun suunniteltua maustettua rahkaa. Herkullista!

Ainekset

8 palaa
1
kananmuna
¾ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
2 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelirouhetta
1 tl
ruokasoodaa
¼ tl
kardemummaa
1 dl
1 dl

Kostutukseen

¾ dl
kuumaa vettä
½ dl
sokeria
1 dl
punssia

Koristeluun

1 prk (200 g)
1 dl
8 - 10 kpl
tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  6. Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle esim. ruusukkeiksi tähtityllalla. Pursota vadelmamarmeladisilmät rahkan reunalle. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
13 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä9.2.2018 kello 9:10
Hei, käytin ohjeesssa soodaa, joka toimi hyvin. Halutessaan sen voi varmasti korvata myös leivinjauheella.
Nimetön4.2.2018 kello 9:19
Ei varmaan tarvi, kun on soodaa
Nimetön3.2.2018 kello 11:42
Ohjeessa ei ollut leivinjauhetta, olisiko pitänyt olla?