Sitruunaiset mustikkabrowniet

Sitruunaiset mustikkabrowniet

35 min
keskitaso
329 kcal / 100g
7
8

Tämä herkku yhdistää mehevän pähkinäisen suklaapohjan sekä marjaisen juustokakun. Halutessasi voit tehdä pelkän brownie-pohjan ja tarjoilla sen marjojen tai löysäksi vaahdotetun kerman kanssa.

Ainekset

15 annosta

Brownie-pohja

100 g
taloussuklaata
100 g
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
hasselpähkinärouhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Sitruuna-mustikkajuustokakku

2 rasia (à 200 g)
1 prk (150 g)
3
kananmunaa
1 dl
mustikoita

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa keskiteholla. Sekoita.
  2. Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos sekä kuivat aineet yhdistettynä varovasti nostellen.
  4. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 22 cm). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 18 min.
  5. Sekoita tuorejuusto, crème fraîche ja munat.
  6. Sekoita lopuksi mustikat joukkoon varoen, jotta pinta jää marmoroiduksi.
  7. Kaada seos hieman jäähtyneen browniepohjan päälle. Jatka paistamista uunissa n. 14 min.
  8. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  9. Leikkaa brownie 18:aan osaan tai ota kakusta muotilla pyöreitä leivoksia. Koristele tuoreilla mustikoilla.

Vinkki

* Sitruunaiset mustikkabrowniet ovat parhaimmillaan seuravaana päivänä valmistuksesta, kun maut ovat saaneet tasaantua.* Leivonnaisen voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

Nimetön21.2.2018 kello 13:34
Pohja hyvä, mutta päällinen jäi löysäksi ja koko kakku kummallisen sotkun näköiseksi vaikka paistoin yli puoli tuntia lopussa. Onneksi ei ollut vieraita tulossa. Leivon paljon eli ohjeessa jotain vikaa kun päällinen ei hyydy vaan valuu.
Nimetön14.9.2015 kello 22:03
Tehty ohjeen mukaan. Pohja todella hyvä. Päällinen jäi löysäksi vaikka paistettu pidemmän aikaa kuin ohjeessa. Vuoka myös tuli todella täyteen. Tarjoilukelvoton.
Nimetön5.8.2015 kello 19:54
Voisiko pähkinärouheen korvata keksimurulla tai jollain muulla? T. Pähkinäallergikko