
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
13 h 15 min
Yhteensä
13 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 (1.500 g) kokonainen broileri
-
1 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl fenkolinsiemeniä
- 3 rkl oreganoa
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Täyte
-
2 tl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 50 g leipää, kuivahtanutta
- 6 kuivattua viikunaa
- 2-3 hapahkoa omenaa
- 1 punasipuli
- ripaus suolaa
Lisäksi
- sitruunaa
- 1 (1.500 g) kokonainen broileri
- 1 dl Valio voita
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl fenkolinsiemeniä
- 3 rkl oreganoa
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Täyte
- 2 tl Valio voita
- 50 g leipää, kuivahtanutta
- 6 kuivattua viikunaa
- 2-3 hapahkoa omenaa
- 1 punasipuli
- ripaus suolaa
Lisäksi
- sitruunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata broileri reunallisessa astiassa jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota huoneenlämpöön n. 1 t ennen kypsentämistä. Huuhtele tarvittaessa kylmällä vedellä ja kuivaa.
- Sulata voi. Lisää siihen mausteet. Levitä mauste-voiseos broilerin nahkan alle, sisälle ja pintaan. Anna maustua 1 t.
- Kuutioi leipä, viikunat, kuoritut omenat ja sipuli. Paista pannulla voissa, kunnes omenat pehmenevät hiukan. Mausta suolalla. Lusikoi täyte broilerin sisään.
- Laita puolikas sitruuna tulpaksi, jotta täyte ei pääse valumaan broilerin sisältä. Sido puuvillalangalla koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin ala-/keksiosassa n. 1 t 15 min. Valele lintua usein paistamisen aikana siitä irtoavalla paistonesteellä. Pistä lihan paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Jos käytät paistolämpömittaria, paras kypsyys on 78 astetta reidestä mitattuna.
- Peitä broileri foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla puoliksi leikattujen sitruunoiden leikkauspinta. Purista sitruunamehua broilerin pinnalle.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
174 kcal
Proteiini
12,9 g
Hiilihydraatti
4,5 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- sitruunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.