Tuorepasta

Tehnyt PetteriValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Petteri
Valio Koekeittiöstä

Tuorepasta

Tuorepastan valmistus vaatii hiukan kärsivällisyyttä, mutta ei sinällään ole vaikeaa. Tuorepastasta voit valmistaa esim. ravioleja, tortellineja, tagliatellea tai vaikka lasagnelevyjä.

30 min
keskitaso
263 kcal / 100g
1
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Petteri
Valio Koekeittiöstä

Ainekset350 g

350 g

Taikina

3 dl (210 g)
durumvehnäjauhoja
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
1/2 - 1 rkl
vettä

Ohje

  1. Taikinan valmistus

  2. Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
  3. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään ½ tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
  4. Pastataikinan kaulitseminen

  5. Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle. Peitä kelmulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
8 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›