Tuorepasta

Tuorepasta

30 min
keskitaso
263 kcal / 100g
4
4

Tuorepastan valmistus vaatii hiukan kärsivällisyyttä, mutta ei sinällään ole vaikeaa. Tuorepastasta voit valmistaa esim. ravioleja, tortellineja, tagliatellea tai vaikka lasagnelevyjä.

Ainekset

null annosta

Taikina

3 dl (210 g)
durumvehnäjauhoja
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
1/2 - 1 rkl
vettä

Ohje

  1. Taikinan valmistus

  2. Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
  3. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1/2 tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
  4. Pastataikinan kaulitseminen

  5. Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle. Peitä kelmulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
4 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
8 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä17.12.2014 kello 10:06
Hei, kiitos kommenteista! Mukavaa, että itse tehdyn pastan valmistus kiinnostaa monia.
Nimetön16.12.2014 kello 20:02
Hyvin toimii. Tarvittava veden määrä vaihtelee vähän - ilmeisesti kananmunista riippuen. Yleiskoneella ja pastamankelilla valmista tulee muutamassa minuutissa.
Nimetön24.11.2013 kello 13:56
Taikinasta tuli aivan mahtavaa! En omista pastakonetta, mutta tein taikinan ohjeiden mukaan, kaulin taikinan ja pizzaleikkurilla tein pastan. Sitten vain heitin pastan kiehuvaan veteen hetkeksi ja täydellinen pasta oli siinä :). Kärsivällisyyttä vaaditaan, mutta lopputulos on erittäin hyvä.