Tuorepasta

Tuorepasta

Tuorepastan valmistus vaatii hiukan kärsivällisyyttä, mutta ei sinällään ole vaikeaa. Tuorepastasta voit valmistaa esim. ravioleja, tortellineja, tagliatellea tai vaikka lasagnelevyjä.

30 min
keskitaso
263 kcal / 100g
4
4

Ainekset350 g

350 g

Taikina

3 dl (210 g)
durumvehnäjauhoja
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
1/2 - 1 rkl
vettä

Ohje

  1. Taikinan valmistus

  2. Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
  3. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään ½ tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
  4. Pastataikinan kaulitseminen

  5. Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle. Peitä kelmulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
8 g
Suola
1,0 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›