Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tuunatut tippaleivät

Tuunaa tippaleivät vappuna astetta herkummiksi! Tippaleivistä tulee kuin leivoksia kivoilla kuorrutteilla. Kokeile kuohkeaa vaniljakermaa, suolakinuskia tai mokkapalaa.

Tuunatut tippaleivät
Tuunatut tippaleivät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 tippaleipää

Kuorrute: vaniljakerma

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg pakastekuivattua vadelmaa

Kuorrute: suolakinuski

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 50 g pähkinöitä, esim. pekaani ja macadamia
  • ripaus sormisuolaa

Kuorrute: mokkapala

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl kahvijuomaa
  • 2½ dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Valmista tippaleiville mieleisesi täyte tai kokeile kaikkia.

Vaniljakerma

  1. Vaahdota kerma ja kreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota täytettä tippaleipien pinnalle ja koristele kuivatulla vadelmarouheella.

Suolakinuski

  1. Keitä kinuskikerma kattilassa keskilämmöllä poreillen kinuskikastikkeeksi. Anna jäähtyä hetki. Levitä kinuskia tippaleipien pinnalle. Hienonna pähkinät ja ripottele kinuskin päälle. Mausta ripauksella sormisuolaa.

Mokkapala

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 15 min. Levitä täytettä tippaleipien pinnalle ja koristele nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 348 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 29,5 g
Rasva 24,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pakastekuivattua vadelmaa
  • sormisuolaa
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search