Vadelmaiset laskiaispullat

Vadelmaiset laskiaispullat

1 h 55 min
keskitaso
292 kcal / 100g
3
4

Kotona tehty laskiaispulla on ihanan yksinkertainen, mutta unohtumaton herkku. Tuoksuvan pullan täytteenä on vadelmakermavaahtoa. Mantelimassalla ja kermavaahdolla höystetty pulla on myös monen suosikki.

Ainekset

15 kpl
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 - 1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
7 - 8 dl (n. 500 g)
vehnäjauhoja
100 g

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
tomusokeria

Täyte (n. 6:lle pullalle)

2 dl
1 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
n. 1 dl
vadelmahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä Oivariini.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja hillolla.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)