Vuokanyhtöpulla

Vuokanyhtöpulla

1 h 45 min
keskitaso
362 kcal / 100g
0
0

Vuokanyhtöpulla on huolettoman leipurin unelma, sillä mitä muhkuraisempi ja mutkikkaampi pulla, sitä parempi. Nyhtöpullan idea on yhteisöllisyydessä: pulla tarjotaan vuoasta ja jokainen herkuttelija voi nyhtää itselleen sopivan kokoisen palan.

Ainekset

2 vuokapullaa

Pullataikina

25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 - 100 g

Hasselpähkinätäyte

75 g
1 dl
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria
120 g (1 1/2 dl)
hasselpähkinäjauhetta

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Tee pullataikina (ks. tarkempi valmistusohje Peruspullataikina). Kohota hyvin.
  2. Sekoita pehmeään voihin sokerit ja hasselpähkinäjauhe.
  3. Kauli taikina suorakaiteeksi (25 x 50 cm). Levitä sille voi-sokeriseos.
  4. Rullaa levy pitkältä sivulta kääretortun tapaan.
  5. Jaa rulla kuuteen osaan. Leikkaa saksilla tai veitsellä jokaiseen palaan 3 - 4 viiltoa siten, että viillot ulottuvat lähes rullan läpi.
  6. Levitä palat ja laita voideltuihin leipävuokiin. Taikina riittää kahteen pieneen (n. 20 x 10 cm) tai yhteen isompaan vuokaan. Vuoka saa jäädä väljäksi, sillä pullataikina kohoaa kaksinkertaiseksi. Voitele munalla ja anna kohota leivinliinan alla.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
362 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
17 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)