Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vuokanyhtöpulla

Vuokanyhtöpulla on huolettoman leipurin unelma, sillä mitä muhkuraisempi ja mutkikkaampi pulla, sitä parempi. Nyhtöpullan idea on yhteisöllisyydessä: pulla tarjotaan vuoasta ja jokainen herkuttelija voi nyhtää itselleen sopivan kokoisen palan.

Vuokanyhtöpulla
Vuokanyhtöpulla

Ainesosat

vuokapullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Hasselpähkinätäyte

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1½ dl hasselpähkinäjauhetta

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Tee pullataikina (ks. tarkempi valmistusohje Peruspullataikina). Kohota hyvin.
  2. Sekoita pehmeään voihin sokerit ja hasselpähkinäjauhe.
  3. Kauli taikina suorakaiteeksi (25 x 50 cm). Levitä sille voi-sokeriseos.
  4. Rullaa levy pitkältä sivulta kääretortun tapaan.
  5. Jaa rulla kuuteen osaan. Leikkaa saksilla tai veitsellä jokaiseen palaan 3 - 4 viiltoa siten, että viillot ulottuvat lähes rullan läpi.
  6. Levitä palat ja laita voideltuihin leipävuokiin. Taikina riittää kahteen pieneen (n. 20 x 10 cm) tai yhteen isompaan vuokaan. Vuoka saa jäädä väljäksi, sillä pullataikina kohoaa kaksinkertaiseksi. Voitele munalla ja anna kohota leivinliinan alla.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 353 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 44,5 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search