Lähiruoka tekee hyvää Seinäjoella

Valio Seinäjoen tehdas tuottaa todellista lähiruokaa: Maidonkeräilyn keskietäisyys Seinäjoesta on vajaat 64 km.

Työpaikkoja omalle talousalueelle

Seinäjoen tehtaan tärkeimmät tuotteet ovat: Valio Voi, KevytLevi®, Oivariini®, teollisuusvoi, piimät, rahka, Gefilus® ja Evolus® 2-tehojuomat, raejuusto ja maitojauhe. Valio tuo alueelle suoraan ja välillisesti yli 3000 työpaikkaa ja noin 135 miljoonaa euroa.

Seinäjoen tehdas, maidon keräily sekä maitotilat suoraan ja välillisesti työllistävät yhteensä yli 3000 henkilöä Etelä-Pohjanmaalla.

Voin valmistusta Seinäjoealla

Verotuloja ja menestystä maaseudulle

Verotulojen, palkkojen ja hankintojen kautta Valioryhmän toiminta toi vuonna 2010 rahaa seudulle noin 30 miljoonaa euroa.

Myös Valion maksut maidontuottajille ylläpitävät Etelä-Pohjanmaan taloutta. Tehdas ottaa vuosittain vastaan maitoa ja kermaa noin 400 miljoonaa litraa, josta 220 miljoonaa litraa kerätään Etelä-Pohjanmaalta. Niistä maksettu Valion tilityshinta oli vuonna 2010 noin 90 miljoonaa euroa.

Yhteensä Valion tuotannollinen toiminta ja Valioryhmän maidontuotanto tukineen toivat Etelä-Pohjanmaalle noin 135 miljoonaa euroa.

Vastuu hyvinvoinnista

Valion arvoihin kuuluu Vastuu hyvinvoinnista. Sitä toteutamme toimintamme kaikilla tasoilla. Tehtävä on edistää suomalaisen maidontuotannon menestystä Suomessa. Olemme yli 9000 suomalaisen maidontuottajan omistama yritys.

Suomalaisen maidon ja sitä kautta suomalaisen maaseudun elinkelpoisuuden eteen Valiossa työskentelee noin 4400 ihmistä, joista noin 3600 Suomessa. Valio-konsernissa tarvitaan ammattilaisia hyvin erilaisiin tehtäviin, mm. maitotalouden, meijerialan, myynnin ja markkinoinnin, viennin, tuotekehityksen ja eri tukitoimintojen ammattilaisia.

Kuluttajat arvostavat vastuullisuutta

Vuonna 2010 Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä Valio valittiin Suomen vastuullisimmaksi yritykseksi jo toisen kerran. Kuluttajien näkemys vastuullisuudesta on vastuun kantamista ympäristöstä ja ihmisistä, tuotteiden ja palveluiden laadukkuutta ja turvallisuutta sekä henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen panostamista.
 

Seinäjoki on rautateiden risteyskohtaan kasvanut Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sai kaupunkioikeudet 1960. Seinäjoki oli alun perin pieni Pohjanmaan radan asemakylä. Nykyisin se on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista, joka tunnetaan mm. Alvar Aallon suunnittelemasta Lakeuden rististä, Tangomarkkinoista, Provinssirockista ja Extreme Duudsoneista. Markkina-alueeltaan se on maan kuudenneksi suurin, ja koulutustasoltaan maan kahdeksas. Seinäjoella puhutaan Etelä-Pohjanmaan murretta, jossa lehmät ovat itikoita ja viili fiiliä.


Energiatarpeesi