On vain yksi Valio AURA®

"Samettinen huippu jossa on se jokin, joka saa minut aina kiipeämään luoksesi.   - Airi, Laitila"

Valio AURA® herättää ihmisissä intohimon ja halun nauttia

Valio AURA® sinihomejuusto kutsuu esiin äärimmäisiä tuntemuksia. Monet ihmiset kokevat sen ainoaksi oike-aksi valinnaksi, kun halutaan nauttia homejuustoista. Suomalaisilla onkin herkkuun pitkä ja nautinnollinen suhde. Kaikki alkoi vuonna 1935, kun otettiin ensiaskeleet kohti monien sydämet vienyttä makua ja herkuttelun historiaa: silloin aloitettiin Valio AURA® juuston valmistus Turussa. Nimensä juusto lainasi kaimaltaan Aura-joelta ja pakkaustakin komistaa Turun tuomiokirkon kuva. Nämä kaikki muistuttavat Valio AURA® juuston historiasta suomalaisten herkuttelijoiden ykkösvalintana.

Yksi ainutlaatuinen maku monessa olomuodossa

Valio AURA® sinihomejuuston maku on helppo tuoda mukaan herkkuihin sen muuntautumiskyvyn ansiosta. Perinteisen vaihtoehdon rinnalla on voimakkaampi ja pidempään kypsytetty Valio Aura Gold®, joka tuo ruokiin hieman vahvemman aromin. Levittyvä Valio AURA® Pehmeä puolestaan sopii monipuolisesti niin suolaisten keksien tai leipien päälle kuin jälkiruokiin tai leivontaan. Maku kaikissa on kuitenkin sama, ihana Valio AURA®.

Valio AURA® on ainutlaatuinen herkku myös siitä mainiosta syystä, että se taipuu yhtälailla suolaisiin kuin makeisiinkin herkkuihin. Ihastuttavien makuparien keksimisessä on vain mielikuvitus rajana. Uusia, innovatiivisia tapoja käyttää herkkua kuvastavat esimerkiksi AURA macaronleivokset tai AURA bataattiterriini – esimerkkinä makeasta ja suolaisesta nautiskelusta. Lisää Valio AURA® reseptejä löydät esimerkiksi täältä

Maku, joka inspiroi myös taidetta

Kirjallisuudesta ja elokuvista tuttu hahmo, Casanova, oli tarinoiden mukaan sinihomejuuston ystävä. Kotimainen tunteiden virtuoosi Eino Leino viihtyi myös punaviinin ja sinihomejuuston äärellä. Ei siis ihme, että Valio AURA® inspiroi kirjoittamaan. Alkuvuodesta järjestetyn runokilpailun sato oli runsas ja täynnä aistikkuutta. Tässä Valio AURA® runokilpailun voittajarunot:

"Jälkiruoka kuin jäähiillos, kirsikankukkia kukkamaljakossa. Lähestyvän myrskyn ääni, pyörteitä kahvikupissani. Olkoon iltamme ikuinen.
- Raimo, Tampere"

"Suloinen sinfonia, makujen taika. Unohtuu kaikki, kaikki aika. Hetken kun kanssani viettää saan. Loihdit ruokaan makua, unelmaa.  - Niina, Seinäjoki"

"Kauan kartoin, olin kuin et olisi, väitin etten tahtoisi. Kunnes näin. Olit sumuinen, salainen toiveeni.  
- Anna, Raisio"

"Se ensimmäinen puraisu. Sinut kun kohtasin. Rakkauden tunsin. Huulillani sininen lumo ja ikuinen rakkaus. - Satu, Laihia"

"Sinun kosketuksesi ihollani, kuin talven viiman pyyhkäisy poskellani! Ihanaa että olet siinä - lähelläni!  - Pia, Espoo"

"Samettinen huippu jossa on se jokin, joka saa minut aina kiipeämään luoksesi. - Airi, Laitila"


Energiatarpeesi