Ruokakerma, alunperin Valion luoma tuote

Ruokakermoista on tullut monen ruoanlaittajan suosikkituotteita. Niissä kiteytyy kuluttajien arvostamia tekijöitä, kuten aidon kerman jäljittelemätön maku, helppous, monikäyttöisyys ja pitkä säilyvyysaika. Nyt Valio ruokakermat ovat uudistuneet: tämän hetken kuluttajien toiveiden myötä koostumus on aiempaa luonnollisempi, mutta maku ja käyttöominaisuudet ovat säilyneet yhtä hyvinä kuin ennenkin.

Edelläkävijä ruokakermojen kehityksessä alusta asti

1990-luvulla ruokakauppojen kermahylly oli toisen näköinen ja perinteinen kuohukerma oli ainoa Valio kerma, jota soveltui ruoanvalmistukseen. Kuluttajilla oli kuitenkin tarve hyvänmakuisille, vähärasvaisimmille ja  yhtä toimiville kermoille, minkä vuoksi ruokakermoja alettiin kehittää.

Valio ruokakerma tuli markkinoille 1998. Muita vastaavanlaisia ruokakermoja ei tällöin ollut vielä markkinoilla, vaan kerman kaltaiset tuotteet olivat maitopohjaisia, kasvisrasvaa sisältäviä sekoitteita. Oikea, ruoanvalmistukseen soveltuva ruokakerma uupui vaihtoehdoista, mutta sen kaltaista tuotetta kaivattiin. Valio ruokakermojen valmistusmenetelmiä ja käytettyjä raaka-aineita on kehitetty jatkuvasti tuotteen laadun parantamiseksi: maku, väri, rakenne ja toimivuus ruoanlaitossa ovat olleet tärkeitä. Valio on edelläkävijä maitoproteiinin  tutkimuksessa ja tuotekehityksessä ja tätä osaamista on hyödynnetty ruokakermojen kehitystyössä.

Uusimman muutoksen myötä lisäaineiden määrä vähenee. Uuden valmistusprosessin ansiosta myös ruokakerman valmistusaika lyhenee  ja energiansäästö tuotannossa on merkittävä.

Uusi, luonnollisempi koostumus

Kuluttaja arvostaa vallitsevan luonnollisuustrendin aikana mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Valio pyrkiikin vähentämään lisäaineiden käyttöä aina kun se on mahdollista, kuitenkin niin, ettei  tuotteen turvallisuus ja  säilyvyys heikenny.  Juuri tämän vuoksi Valio ruokakermat ovat saaneet uuden koostumuksen, mutta ne toimivat ruoanlaitossa aivan aiempien tuotteiden kaltaisesti. Nyt voi siis valita luonnollisemman koostumuksen luopumatta totutuista ominaisuuksista.

Uudistettu ja entistä luonnollisempi Valio ruokakerma sisältääkin perinteisen kerman lisäksi ainoastaan muunnettua tapioka- ja maissitärkkelystä. Valio ruokakermat valmistetaan suomalaisesta maidosta Suomessa, Valion Turengin tehtaalla.

Valio ruokakermojen tuotekehityksessä halutaan kuunnella kuluttajaa herkällä korvalla. Näin onnistutaan kehittämään ajan vaatimuksia täyttäviä kermatuotteitta: 1990-luvulla kuluttajat halusivat vähärasvaisempia ja 2010-luvulla luonnollisempia tuotteita. Kaiken perusta on kuitenkin  jäljittelemättömän hyvänmakuinen kerma, raaka-aine, jonka juuret ovat Suomessa ja suomalaisessa maidossa.

Herkullisuutta Valio ruokakermasta luonnollisimmalla tavalla

Valio ruokakermojen uudistus koskee seuraavia tuotteita:

- 167   Valio ruokakerma 15% 2 dl UHT HYLA®

- 1442 Valio eila™ Laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT

- 1441 Valio ruokakerma 10% 3,3 dl laktoositon

- 1408 Valio ruokakerma 15% 1l UHT laktoositon

Uusi pakkaus, huomattavasti parempi käytettävyys

Valion iskukuumennettujen kermojen, maitopohjaisten juomien, lastenruokien ja jälkiruokakastikkeiden  2 dl  ja 2,5 dl pakkaukset muuttuvat uudenlaisiksi korkillisiksi pakkauksiksi helmikuuhun 2014 mennessä. Kauppoihin uudet pakkaukset saapuvat kuitenkin eriaikaisesti, joten samaa tuotetta voi esiintyä kahdessa eri pakkauksessa yhtä aikaa kaupasta riippuen. Uusi ja vanha pakkaus on täysin saman kokoinen.

Uuden pakkauksen edut:

- helppo avata ja sulkea
- helppo annostella pannulle, tuttipulloon jne.
- pakkauksesta tulee vähemmän jätettä ja korkki suojaa jääkaapissa avattua tuotetta
- kierrätettävissä korkkeineen
- helppo ottaa mukaan suljettavuutensa ansiosta
- kapeampi malli on hyvin käteen sopiva
- helppo juoda/syödä suoraan pakkauksesta


Energiatarpeesi