Taloudellinen ja sosiaalinen vastuu tuottavat yhteistä hyvää

Valion arvo ja toimintaperiaate on ”Vastuu hyvinvoinnista”. Se käsittää paitsi ympäristövastuun myös taloudellisen ja sosiaalisen vastuun. Ne ovat peruskivi, joille Valion eettisesti kestävä liiketoiminta rakentuu.

Taloudellinen vastuu suomalaisesta työstä

Maito tuo leivän moneen suomalaiseen pöytään. Valio turvaa Valioryhmän maidontuottajien toimeentulon ja maidontuotannon säilymisen Suomessa. Se on maaseutumme elinkelpoisuuden tae. Valion taloudellinen menestys luo myös työpaikkoja sekä mahdollistaa jatkuvan tuotekehitystyön. 

Valio on suomalaisessa omistuksessa

Valio on 18 suomalaisen maidontuottajaosuuskunnan omistama yritys. Valioryhmään kuuluu noin 9 000 maidontuottajaa. Valio ostaa noin 86 % suomalaisesta maidosta. Tuottajille maksetaan maidosta sama hinta tilan koosta tai sijainnista riippumatta.

Tuotantolaitokset

Valiolla on Suomessa 15 tuotantolaitosta. Virossa Valiolla on meijeri ja juustola, Belgiassa juustopakkaamo sekä Moskovassa asiakaspalvelu- ja jakeluterminaali, jossa myös valmistetaan sulatejuustoja.

Sosiaalinen vastuu ihmisten hyvinvoinnista

Valio haluaa edistää hyvinvointia toimimalla vastuullisella tavalla niin kuluttajia, asiakkaitaan kuin henkilöstöään kohtaan. Vastuullisuus koskee myös Valion markkinointiviestintää, sponsorointia sekä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.

Parasta mahdollista palvelua

Valio haluaa palvella kuluttajia parhaalla mahdollisella tavalla ja ansaita kuluttajien luottamuksen. Uudistettu, helppokäyttöinen verkkopalvelu antaa ideoita ja inspiraatiota ruoanlaittoon. Keittokirjasta löytyy yli 4 000 Valion koekeittiön testaamaa reseptiä arkeen ja juhlaan.

Pyrimme jatkuvasti laajentamaan tuotevalikoimaamme, jotta se vastaisi kuluttajien muuttuvia tarpeita. Mahdollisista tuotevirheistä tiedotetaan aina avoimesti ja viivyttelemättä.

Valion nopeudesta ja asiantuntevuudesta kiitosta saanut kuluttajapalvelu palvelee puhelimitse ja verkossa. Kuluttajapalvelussa voi antaa palautetta tai kysyä esim. yksittäisten tuotteiden käytöstä ruoanlaitossa.

Ota yhteyttä Valio kuluttajapalveluun tästä.

Tutustu Valion Yritysvastuuraporttiin
 

 


Energiatarpeesi