Tuttu maku, helppo käyttö – Valio Koskenlaskija® Ruoka

Sulatejuustojen klassikko, Valio Koskenlaskija® on tuonut makua ja täyteläisyyttä ruokiin jo vuosikymmenten ajan. Saman maun saa ruokiin nyt helposti lusikoitavan notkealla Valio Koskenlaskija® Ruoka sulatejuustolla. Makuvaihtoehtoja ovat maustamaton, cheddar sekä uusi chili.

Käytä tutuilla tavoilla

Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa on totuttu käyttämään paloiteltuna tai kuumaan nesteeseen sekoitettuna mehevöittämään laatikkoruokia, piiraita, keittoja ja kastikkeita. Uusi Valio Koskenlaskija® Ruoka on todella moni- ja helppokäyttöinen sulatejuusto; se sekoittuu kylmään nesteeseen, eli siitä syntyy helposti täyteläisempi vaihtoehto esimerkiksi laatikkoruokien munamaidolle tai piiraan täytteelle. Lopputuloksena ruoassa on hieno sileä rakenne ja juustoinen maku.

Valio Koskenlaskija® Ruoka tuo täyteläisyyttä ja sakeutta erilaisiin keittoihin ja kastikkeisiin. Kokeile vaikkapa trendikästä vihreää kasvissosekeittoa tai tuunaa oma suosikkireseptisi mukavan juustoiseksi. Valio Koskenlaskija® Ruoka notkistuu lämmitettäessä. Lämmitys onnistuu helposti esimerkiksi mikrossa – muista käyttää mikronkestävää astiaa ja sekoittaa välillä. Kokeile tuotetta rohkeasti myös kuorrutteissa ja gratinoinnissa, joihin se soveltuu erinomaisesti.

Näin käytät Valio Koskenlaskija® Ruoka sulatejuustoa:

- maustamaan ja suurustamaan keittoja, kastikkeita ja laatikkoruokia

- pizzaan, pastaan ja texmex-ruokiin

- valmis kastike sellaisenaan kylmänä tai kuumana

- sekoittuu kylmänä nesteeseen; kätevä esim. munamaitoon laatikkoruoissa tai lasagneen korvaamaan valkokastike

- tuote on lusikoitavan pehmeää ja sitä on helppo annostella suoraan pikarista

- sopii myös makeaan leivontaan; kinuski valmistuu 5 minuutissa

Löydä uusia ulottuvuuksia keittiöön

Valio Koskenlaskija® Ruoka on kätevä ja monipuolinen apu kotikokille. Se sopii käytettäväksi myös kylmänä ja etenkin cheddar toimii juustodippinä ihan sellaisenaan. Valitse dippilautasen tarjottavat, laita rinnalle valmis kastike ja nauti. Nachos supreme -annoksen viimeistelet lusikoimalla päälle sulatejuustoa juuri ennen uuniin laittamista. Voit käyttää maidolla notkistettua sulatejuustoa jopa lasagnessa valkokastikkeen sijaan. Myös erilaiset pastat, polentat ja risotot saavat käden käänteessä runsautta: valitse lempiraaka-aineesi ja -mausteesi, ja viimeistele annos sulatejuustolla.

Valio Koskenlaskija® Ruoka rohkaisee kokeilemaan keittiössä. Testaa perinteisen pizzan sijaan valkoista pizzaa eli pizza biancaa, jossa tomaattikastike korvataan juustokastikkeella. Ripottele päälle artisokkaa, pinjansiemeniä, ilmakuivattua kinkkua sekä tuoretta basilikaa – ja trendiherkku on valmis.

Sopii myös makeaan

Vaikka Valio Koskenlaskija® Ruoka sopii parhaiten suolaisten ruokien valmistukseen, toimii se mainiosti myös makeassa leivonnassa. Monelle sulatejuusto on jo tuttu porkkanakakun kuorrutteesta, ja samaan tyyliin valmistuvat esimerkiksi  herkulliset Hummingbird-muffinit eli banaani-pähkinämuffinit.

Jos haluat tehdä rohkeasti uusia aluevaltauksia, voit valmistaa suolaista kinuskia keittämällä sulatejuustoa fariinisokerin kanssa, kunnes se saavuttaa halutun paksuuden. Hieman juoksevampana sillä voi kuorruttaa kakun ja jos keität sitä vähän pidempään, tuote sopii vaikkapa kinuskimakeisten valmistamiseen.

Valio Koskenlaskija® Ruoka sulatejuuston monikäyttöisyyden rajat määrää vain oma mielikuvituksesi.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi