Valio Ruoka 5% laktoositon

Entistä paremmat ominaisuudet

Valio Ruoka 5% on uudistettu. Se toimii ruoanlaitossa entistä paremmin paksumman koostumuksensa ja paremman makunsa ansiosta. Lisäksi tuote on muutettu laktoosittomaksi. Uusi Valio Ruoka 5% laktoositon antaa makua ja täyteläisyyttä sydänystävälliseen, kevyeen arkiruokaan. Sydänmerkillä varustettu, maidosta ja rypsiöljystä valmistettu Valio Ruoka 5% laktoositon on hyvä elimistölle välttämättömien Omega-3-rasvahappojen lähde. Vähärasvaisena ja laktoosittomana Valio Ruoka 5% laktoositon sopii painoaan tarkkaileville sekä laktoosi-intoleranteille.

Kaksi kätevää pakkauskokoa

Valio Ruoka 5% laktoositon rasvasekoitus kestää hyvin kuumennusta ja on siksi monipuolinen kaikessa ruoanlaitossa. Pakkauskokoja on kaksi. Pienempi 2,5 dl:n pakkaus säilyy iskukuumennuksen ansiosta avaamattomana pidemmänkin aikaa. Korkillinen 5 dl:n perhepakkaus on näppärä sulkea ja avata uudelleen.

Bataattikeitto

Bataattikeitto

TTTTt
b
36
h
1667
Kevyempi
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
50min

Valmistusaineet

1  l vettä
kasvisliemikuutio
1   (150 g) sipuli
1   (700 g) bataatti
3 - 5 (300 g) porkkanaa
1  prk  (2 dl) Valio ruokakermaa
¾  tl suolaa
2 - 3 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
Keiton päälle
Valio turkkilaista jogurttia
ruokosokerisiirappia
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  • Laita vesi kiehumaan kattilaan, lisää liemikuutio.

  • Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää kasvikset kiehumaan kattilaan. Keitä n. 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  • Soseuta keitto. Lisää Valio Ruoka 5%. Sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta.

  • Paahda 2 - 3 rkl kurpitsansiemeniä puhtaalla, kuivalla pannulla.

  • Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon hiukan ruokosokerisiirappia.

  • Lisää annosten päälle jogurttia ja kurpitsansiemeniä.

VINKKI
  • * Lisää valmiiseen keittoon esim. paahdettuja broilerikuutioita, niin saat keitosta ruokaisamman.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >
Juures-lihapata

Juures-lihapata

TTTyt
b
14
h
1135
Kevyempi
Vähälaktoosinen
Runsaasti proteiinia
Gluteeniton
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h 45min

Valmistusaineet

1  kg naudan ulko- tai sisäpaistia
2 - 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  tl suolaa
2  tl pippurisekoitusta
7 - 8 dl vettä
lihaliemikuutio
5   (600 g) sipulia
2 - 3 valkosipulin kynttä
500  g porkkanoita
1 - 2 (200 g) palsternakkaa
pala (150 g) juuriselleriä
pala (300 g) lanttua
1  prk  (2 dl) Valio ruokakermaa
n. 1/2 dl tomaattipyreetä
1  rkl tummaa suurustejauhetta

Valmistusohje

  • Poista kalvot paistista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 5 x 5 cm).

  • Ruskista liha 3 - 4 erässä Oivariini rasvassa. Siirrä lihakuutiot n. 4 litran kannelliseen kattilaan tai pataan. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.

  • Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna kiehua n. 1 t 15 min hiljaa kannen alla.

  • Kuori sillä aikaa sipulit ja juurekset.

  • Lisää sipulit puolikkaiksi leikattuina pataan. Puolita porkkanat ja lisää pataan. Leikkaa loput juurekset kuutioiksi ja lisää nekin pataan.

  • Anna kiehua vielä n. 30 min. Tarkista lihan ja juuresten kypsyys.

  • Lisää ruokakerma, tomaattisose ja suurustejauhe. Anna kiehua 1 min.

VINKKI
  • * Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai riisiä.

  • * Valmista pataa kerralla iso annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Voit myös pakastaa sitä.

  • * Jos haluat tehdä padasta laktoosittoman, suurusta se vesi-vehnäjauhoseoksella.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi