Valio Koskenlaskija® – sulatejuustoa moneen lähtöön

Yksi tunnetuimmista kotimaisista sulatejuustoista, Valio Koskenlaskija® on monipuolinen ja tuttu raaka-aine suomalaisten kotikeittiöissä. Iltojen viilentyessä se tuo ihanaa juustoista täyteläisyyttä ja makua erilaisiin keittoihin, uuniruokiin, kastikkeisiin ja piiraisiin.

Vahvasti monessa muodossa maistuva Valio Koskenlaskija®

Sulatejuusto sulaa helposti erilaisiin ruokiin kuten keittoihin ja kastikkeisiin. Sen nopeasti ruokiin tuoma täyteläisyys, sakeus ja herkullinen maku tekevät sulatejuustotuotteista niin suosittuja. Siksi sulatejuustoa kannattaa aina pitää varalla jääkaapissa: kun huomaa, että ruoka kaipaa vielä ”sitä jotakin”, niin pala sulatejuustoa korjaa asian. 

Sulatejuustot jaotellaan leikattaviin, levitettäviin sekä yksittäispakattuihin viipaleisiin. Ruoanvalmistuksessa käytetään eniten leikattavia, palana saatavia sulatejuustoja, kun taas levitettävällä ja viipaleilla päällystetään ja täytetään voileipiä. Nyt on käyttäjien iloksi saatu myös sulatejuustoa murumaisessa muodossa, Valio Koskenlaskija® murennettu. Sitä on rakenteensa vuoksi kätevä käyttää ja annostella. Sen voi mainiosti ripotella ruokaan myös suoraan 150 gramman pussista.

“Valio Koskenlaskija® murennettu sulatejuustoa käytettäessä säästyy paloittelun vaivalta. ”

Valio Koskenlaskija® sulatejuustojen uusimmat tulokkaat

Maustettujen sulatejuustojen ystävät ovat saaneet uuden maun: Valio Koskenlaskija® sipuli-ruohosipuli. Se löytyy perinteisessä 250 g:n pakkauksessa. 

Toinen uusi tulokas on Valio Koskenlaskija murennettu sulatejuusto. Sitä käytettäessä säästyy paloittelun vaivalta. Tuotteen etuna onkin sen helppokäyttöisyys. Makua tähän raikkaaseen sulatejuustoon tuo mustaleimainen emmental juusto. 

Valio Koskenlaskija® murennettu käyttövinkit

1. Kätevä käyttää ja annostella.

2. Ripottele keittoihin ja kastikkeisiin tai lisää suolaisten piiraiden, munakkaiden ja lettujen täytteisiin, laatikkoruokiin ja perunakiusauksiin.

3. Käytä kylmiin levitteisiin ja täytteisiin sekä sämpylä- ja leipätaikinoihin

4. Sulaa muutamassa minuutissa kuumaan nesteeseen, kuten maitopohjaisiin keittoihin tai liha-, kala- ja kasvisliemiin. 

5. Kuorrutuksiin ja pizzan päälle suosittelemme perinteisiä juustoraasteita, kuten Valio pizzajuusto raastetta. 

Ruokaohjeita Koskenlaskija murusta

Avoin kylmäsavulohi-murumunakas
Koskenlaskijan hernesosekeitto
Siika-katkarapukeitto
Rosmariini-broilerikiusaus
Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Kokeilepa myös tätä uudenlaista käyttötapaa:

Sulatejuustovoi 

1 pussi  (150 g) Valio Koskenlaskija® murua

100 g  Valio voita

1/2 dl  hienonnettua persiljaa  

Sekoita Koskenlaskija notkistetun, huoneenlämpöisen voin joukkoon. Mausta tuoreella persiljalla. Tarjoa munavoin tapaan riisipiirakoiden kanssa tai kokeile uuniperunoiden täytteenä.

Lisää sulatejuustosta valmistettavia ruokia löydät täältä.
 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi