Valio Akatemia® stipendillä kohti unelmia ja uusia kokemuksia

Syksyllä 2013 noin 250 suomalaista lasta ja nuorta pokkasi itselleen Valio Akatemia® stipendin, ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa. Valio halusi stipendien avulla auttaa lapsia kohti tavoitteitaan ja unelmiaan. Tehtävässä on onnistuttu. Stipendien turvin lapset ja nuoret ovat muiden muassa leireilleet, kisanneet, harjoitelleet, hankkineet varusteita ja oppineet uutta ravitsemuksesta ja ruuasta. Mikä tärkeintä, stipendiaatit ovat nauttineet harrastuksistaan, pitäneet hauskaa ja saaneet roppakaupalla uusia kokemuksia.

Huomiota ruokaan ja ravitsemukseen

Ravitsemus on liikkuville lapsille ja nuorille ykkösjuttu. Siitä syystä monet stipendiaatit ovat käyttäneet saamansa tuen juuri ravitsemuksensa edistämiseen. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi kokkauskurssien ja ravitsemusvalmennusten järjestämistä.

– Käytimme stipendin leiri- ja kilpailumatkojen ruokailuihin ja ravitsemusterapeutin palveluihin. Pidimme viikon ajan ruoka- ja harjoituspäiväkirjaa, jonka pohjalta saimme palautteet koko ryhmälle ja erikseen jokaiselle laskijalle. Yhteisessä palautteessa saimme vinkkejä erilaisten harjoituspäivien ruokailuun, Timo Sirviö kuopiolaisesta PHS Alpista viestittää.

Myös Levin alppikoulun lukioikäiset laskettelijat saivat stipendin avulla uutta potkua ruokailuun. He osallistuivat kolmipäiväiselle kokkauskurssille Kittilässä Valio Koekeittiön johdolla. Koekeittiön ammattilaiset laativat nuorille urheilijoille sopivia reseptejä, joita sitten kurssin aikana harjoiteltiin ihan käytännössä.

Puhtia Valio PROfeel® proteiinijuomista

Valio Akatemia® jakaa myös tuotestipendejä. Vuodelle 2014 se tarkoitti reilua satsia Valio PROfeel® proteiinijuomia. Stipendiaatit ovat saaneet tuotteista vauhtia harjoitteluun.

– Käytin tuotteita erityisesti maajoukkueleireillä ja pitkällä leirillä Pietarissa. Proteiinijuomat olivat todella tärkeä lisä päivittäiseen ruokailuun, kun iltaisin ja iltapäivisin tankkausta tarvittiin lisää, telinevoimistelija Maija Leinonen Helsingistä kertoo.

Myös Saaristomeren melojat kokivat tuotestipendin tarpeelliseksi. – Treeneihin oli mukava tulla, kun tiesi saavansa palautusjuomaa sen jälkeen, turkulaisesta joukkueesta kerrotaan.

Varusteita moneen lähtöön

Varustehankinnat ovat olleet tavallisin tapa käyttää rahastipendi. Esimerkiksi jääkiekkoilijat ovat hankkineet kypäriä, mailoja, luistimia ja lätkäkasseja. Hiihtäjille tarpeeseen ovat tulleet uudet sukset ja monot. Stipendejä on käytetty myös esimerkiksi uimapukuihin, hyppynaruihin ja lenkkitossuihin.

– Stipendi antoi uskoa omiin unelmiin ja tekemiseen ja oli merkittävä tuki, kun monot, sauvat ja sukset oli uusittava muutaman sentin pituuspyrähdyksen jälkeen, hiihtosuunnistusta harrastava ja Laukaassa asuva Anu Kovanen paljastaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraa Valio Akatemia® stipendiaattien kuulumisia osoitteessa www.valio.fi/akatemia

 


Energiatarpeesi