Siirry sisältöön
Mustikkakukko

Mustikkakukko

Mustikkakukko on suomalainen perinneruoka ja herkullinen jälkiruoka, jota kutsutaan myös rättänäksi. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Mustikkakukko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 3¼ dl ruisjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 8 dl (400 g) pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
  2. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
  3. Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 40 min.
  5. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.

Vinkki

Käytä tuoreille mustikoille 1/4 dl perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 29 g
Rasva 20,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,6 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search