Arkiruokaa

Makaronilaatikkoa vai meal preppingiä? Kokosimme yhteen arkiruokasuosikit ja uudet ideat arjen ruokahuollon helpottamiseksi. Pannut, pellit ja essut esille!

Hyvän arkiruoan resepti on nopeus ja helppous mauista tinkimättä. Kotiruoka säilyttää suosionsa ja uudenlainen arkiruoka syntyy helposti tai jopa yhdellä pannulla. Suunnitelmallisen meal preppingin avulla valmistelet kerralla useamman päivän ruoan. Olemme apunasi tässä kaikessa!

Suosituimmat arkiruoat

Mitä tänään syötäisiin? Vastaus löytyy usein arkiruokasuosikkien listalta. Uunilohi monella tapaa ja makaronilaatikon monet muodot löytyvät nyt yhdestä paikkaa. Lue kuusi vinkkiä kunkin kotiruokasuosikin varioimiseen.

Suomalaisten kotiruokasuosikit

Kotiruokien klassikot

Kotiruoka vie makumuistoissa lapsuuden ruokapöytiin, joten ei ole ihmekään, että monen lempiruokalistalta löytyvät edelleen lihapullat ja muusi tai jauhelihakastike. Kokosimme klassikot yhteen paikkaan.

Kotiruokaa, kiitos

Helppo ja nopea arkiruoka

Arkiruoan toivotaan olevan helppoa ja nopeaa. Hyvillä resepteillä syntyy hyvää helposti. Kokeile vaikka munakasta, pastaa tai pikaisesti paistuvia kasviksia ja kanaa.

Helppoa arkiruokaa alle 30 minuutissa

Kokosimme yhteen 30 arjen huippureseptiä, jotka kaiken kukkuraksi valmistuvat alle 30 minuutissa. Näillä resepteillä loihdit helppoa ja hyvää ruokaa jokaiselle päivälle.

Valmista alle 30 minuutissa

Nopeaa ja helppoa kasvisruokaa

Kasviksilla saa aikaan värikästä ja iloista ruokaa. Lue vinkit nopeimpiin kasvisruokiin ja helppoihin tapoihin lisätä kasviksia lautaselle.

Nopeat ja helpot kasvisruoat

Hyvin suunniteltu on puoliksi kokattu

Etukäteen suunnittelemalla, yhdessä astiassa kokkaamalla tai padassa hauduttamalla voi säästää arjen arvokkaita tunteja. Teimme suunnittelun puolestasi, joten seuraa vain vinkkejä ja anna arjen maistua!

Meal prepping

Hyvällä suunnittelulla yhdestä raaka-aineesta syntyy kolmen päivän ruoat. Katso vinkit, joilla valmistelet herkullisen meal prepping-menun lohesta tai lihasta.

Helpompaa arkea meal preppingin avulla

Yhden astian ruoat

Arjen ruokahuolto helpottuu, kun tiskiä syntyy mahdollisimman vähän. Parhaimmillaan ruoka valmistuu yhdessä pannussa tai suoraan kulhoihin. Vuokaruoat pitävät paikkansa arjen suosikkeina, sillä ne valmistuvat kuin itsestään uunissa. Ruoan muhiessa uunissa ehdit vaikka pestä pyykit, käydä kävelyllä tai jos arki kaipaa ripauksen makeutta, taikoa helpon jälkiruoan.

Yhden pannun ruoat »

Trendikkäät kulhoruoat »

Vuokaruoat »

Pataruoat

Pataruoissa lähes kaikki valmistelu tehdään etukäteen ja annetaan uunin lämmön ja ajan hoitaa loput. Mitä muuta arkiruoalta voisi toivoa kuin tyhjiä käsiä ja täyttä masua?

Katso pataruokakokoelma

Helppoa arkiruokaa maailmalta

Arkiruoka saa uusia vivahteita eri maiden ruokakulttuureista. Nopeat pastat ja wokit sekä helpot tortillat ja tacot ovat tulleet pysyvästi osaksi monen arkea.

Arjen parhaat pastat

Pasta on arkiruokaa parhaimmillaan: helppoa, nopeaa ja täyttävää! Katso ideat klassikkopastoihin, viiden raaka-aineen pastoihin ja yhden pannun ihmeisiin.

Arjen parhaat pastareseptit

Wokkaa nopea arkiruoka

Wokki on idän lahja kiireisille kotikokeille. Minimaalisilla valmisteluilla höyryävä herkkuruoka on pöydässä jopa alle vartissa.

Katso nopeat wokki-reseptit

Arkiruokaa texmex-tyyliin

Texmex tarkoittaa lempeän mausteista ja rentoa katuruokaa. Tortillat, tacot ja burritot sopivat myös arkea maustamaan ja perinteinenkin kotiruoka saa uusia sävyjä, kun varastat Meksikosta pari ideaa.

Lisää makua arkeen

Arjen helpot herkut

Ei niin arkista arkea, ettei siihen mahtuisi myös ripaus juhlaa. Makeat herkut tuovat mukanaan hyvää mieltä ja jos herkkuja jää yli, työkaverit ja lastentarhanopettajat kiittävät.

Helpot leivonnaiset

Taikinaterapiaa voi harrastaa myös arkena. Mikä olisikaan taivaallisempaa kuin viikon keskellä kodissa leijaileva leivonnaisten tuoksu? Se ei aina vaadi tuntikausien valmistelua, vaan leipoa voi myös päätään liikoja vaivaamatta. Ei muuta kuin kädet taikinaan!

Katso helpot leivonnaiset

Helppo ja nopea jälkiruoka

Suut makeaksi nopeasti ja helposti? Onnistuu! Lue vinkkimme arjen maistuvimpiin jälkkäritarjoiluihin.

Arjen helpot jälkiruoat
Kokataan parempi arki yhdessä!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›