Helppo ja nopea arkiruoka

Arjen ruoanlaitossa valttia ovat nopeus, simppelit raaka-aineet ja hyvä maku. Näillä resepteillä kokkaat monipuolista arkiruokaa aikaa säästäen.

Hyvin valituilla resepteillä arjen kotiruoka valmistuu mainiosti puolessa tunnissa. Arkista ruokarulettia helpottaa myös ennakointi – kokkaa kerralla isompi annos, josta riittää tulevallekin päivälle. Valmis, vain lämmitystä vaativa ruoka ilahduttaa seuraavan päivän kokkausvuorossa olevaa.

Helppo ja nopea liharuoka

Jauhelihasta, nakeista ja makkarasta valmistuu monia herkullisia arkiruokia. Tee perinteistä jauhelihakastiketta perunoiden kanssa tai valmista vaihteeksi Valio AURA® juustolla maustettua versiota. Vai olisiko tänään vuorossa kotiruokien klassikko, italianpata? Tai jos et voi vastustaa makaronilaatikkoa, kokeile tällä kertaa nopeammin syntyvää makaronimössöä.

Katso lisää jauhelihareseptejä

Helppo arkiruoka broilerista

Miedon makuinen broileri taipuu moneen. Arjen suosikkeja ovat broileripasta, broilerikeitot ja erilaiset broileripannut ja -padat. Kaupan valmiiksi grillatusta broilerista ruoka syntyy vieläkin vikkelämmin. Helpon kanaviillokin, Palermon pastan ja nyhtökanatacojen tekemiseen ei mene kuin 20 minuuttia!

Katso lisää broilerireseptejä

Helppo arkiruoka kalasta ja katkaravuista

Lohi on suomalaisten suosikkikala, eikä suotta. Lohesta syntyy monta nopeaa arkiruokaa kermaisesta lohikeitosta herkulliseen lohipastaan ja arkiruokien ikisuosikkiin, uuniloheen. Vaihtelua kalaisiin herkkuihin saat kokeilemalla nopeasti valmistuvaa kuhaa tai ahvenfileitä. Säilyketonnikalasta ja pakasteravuista valmistat mehevän pastan tai lämpimän mausteisen keiton.

Katso lisää lohireseptejä

Helppoa arkiruokaa Mifusta ja kasviksista

Erilaiset munakkaat, wokit, kasvissosekeitot ja salaatit ovat varmasti arjen suosituimpia kasvisruokia. Mutta syntyy kasviksista paljon muutakin hyvää. Kokeile vaikkapa vegevartaita ja kasvissalsaa tai pyöräytä herkullinen intialainen curry eli shahi paneer kotijuustosta. Jos kaipaat vaihtelua suositulle uunifetapastalle, kokeile vaihtaa fetajuusto tällä kertaa Valio AURA ® juustoon.

Katso lisää Mifu reseptejä

Viisi vinkkiä arkiruokaan

  1. Suunnittele viikon ruoat ja kauppareissut etukäteen. Ota avuksi Valion kauppalista, johon voit tallentaa reseptit suoraan. Kaupassa saat helposti yliviivattua tehdyt ostokset, eikä mikään unohdu. Lista kulkee myös kätevästi mukana kännykässä.
  2. Hyödynnä puolivalmisteita. Esimerkiksi pakastekasvikset ja säilykkeet säästävät aikaa kokatessa. Valio Viola® tuorejuustot, Valio Koskenlaskija® sulatejuustot ja valmiiksi maustetut Valio ruokakermat riittävät sellaisenaan antamaan makua moniin ruokiin.
  3. Ruokaa voi tehdä kerralla enemmän, pakastaa osan tai syödä loput seuraavana päivänä. Ruoka kannattaa pakastaa syöjille sopivan kokoisina annoksina. Kätevää on myös esim. paistaa jauhelihaa kerralla isompi määrä ja pakastaa siitä osa, jolloin ruoka valmistuu seuraavalla kerralla nopeasti.
  4. Opettele hyödyntämään ylijäänyt ruoka. Jauhelihakastike sopii pizzatyynyihin, munakkaan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Kasvikset voi hyödyntää sosekeittoihin tai wokkiruokiin.
  5. Helpota arkea Valio Koekeittiön valmiilla viikon ruokalistalla, jonka resepteissä on käytetty monipuolisesti kasviksia, kalaa ja lihaa. Voit myös tilata Valion uutiskirjeen, jolloin saat listan suoraan sähköpostiisi joka torstai.