Helppo ja nopea arkiruoka

Arjen ruoanlaitossa valttia ovat nopeus, simppelit raaka-aineet ja hyvä maku. Näillä resepteillä kokkaat monipuolista arkiruokaa aikaa säästäen.

Hyvin valituilla resepteillä arjen kotiruoka valmistuu mainiosti puolessa tunnissa. Arkista ruokarulettia helpottaa myös ennakointi – kokkaa kerralla isompi annos, josta riittää tulevallekin päivälle. Valmis, vain lämmitystä vaativa ruoka ilahduttaa seuraavan päivän kokkausvuorossa olevaa.

YHDEKSÄN HELPPOA ARKIRUOKAA

Italialaista vegepannua, nopeaa kinkkukiusausta ja arkista kasvisrisottoa. Puolessa tunnissa ehtii totisesti kokata vaikka mitä hyvää! Jos mieli tekee pastaa, valmista maukas yhden pannun lihapullapasta tai raikkaan vihreä pestopasta, jonne uppoaa niin juuston kuin yrttienkin rippeet. Tomaattista linssi-palvikinkkupataa on helppo valmistaa kerralla kunnon padallinen.

Viisi vinkkiä arkiruokaan

  1. Suunnittele viikon ruoat ja kauppareissut etukäteen. Ota avuksi Valion kauppalista, johon voit tallentaa reseptit suoraan. Kaupassa saat helposti yliviivattua tehdyt ostokset, eikä mikään unohdu. Lista kulkee myös kätevästi mukana kännykässä.
  2. Hyödynnä puolivalmisteita. Esimerkiksi pakastekasvikset ja säilykkeet säästävät aikaa kokatessa. Valio Viola® tuorejuustot, Valio Koskenlaskija® sulatejuustot ja valmiiksi maustetut Valio ruokakermat riittävät sellaisenaan antamaan makua moniin ruokiin.
  3. Ruokaa voi tehdä kerralla enemmän, pakastaa osan tai syödä loput seuraavana päivänä. Ruoka kannattaa pakastaa syöjille sopivan kokoisina annoksina. Kätevää on myös esim. paistaa jauhelihaa kerralla isompi määrä ja pakastaa siitä osa, jolloin ruoka valmistuu seuraavalla kerralla nopeasti.
  4. Opettele hyödyntämään ylijäänyt ruoka. Jauhelihakastike sopii pizzatyynyihin, munakkaan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Kasvikset voi hyödyntää sosekeittoihin tai wokkiruokiin.
  5. Helpota arkea Valio Koekeittiön valmiilla viikon ruokalistalla, jonka resepteissä on käytetty monipuolisesti kasviksia, kalaa ja lihaa. Voit myös tilata Valion uutiskirjeen, jolloin saat listan suoraan sähköpostiisi joka torstai.