30 helppoa arkiruokaa alle 30 minuutissa

Arjen ruoanlaitossa valttia ovat nopeus, simppelit raaka-aineet ja hyvä maku. Puoli tuntia riittää hyvän ruoan valmistukseen, ja askelta pidemmälle ajattelemalla siitä syntyy ateria myös seuraavalle päivälle. Kokosimme yhteen 30 arjen huippureseptiä, joista riittää syötävää koko kuukaudeksi.

Helppo arkiruoka lihasta x 10

Jauheliha on monen helpon arkiruoan pääraaka-aine. Tee perinteistä jauhelihakastiketta perunoiden kanssa tai valmista vaihteeksi Valio AURA® juuston maustamaa versiota. Myös makkaroista, nakeista ja valmiista lihapullista syntyy hyviä ruokia. Kokeile nakkimunakasta, mehevää lihapulla-pastavuokaa ja maukasta Koskenlaskijan siskonmakkarakeittoa.

Helppo arkiruoka kalasta x 10

Lohi on suomalaisten suosikkikala, ja siitä syntyykin monta nopeaa arkiruokaa kermaisesta lohikeitosta herkulliseen lohipastaan ja arkiruokien ikisuosikkiin, uuniloheen. Välillä kannattaa kuitenkin kokeilla myös muita kaloja, kuten siikaa ja edullista silakkaa. Säilyketonnikalasta ja pakastekatkaravuista syntyy esimerkiksi mehevä pasta tai nopeat wrapit. Valitse kalaa ja äyriäisiä ostaessasi MSC-sertifioitu, vastuullisesti kalastettu vaihtoehto.

Helppo arkiruoka kanasta x 10

Miedon makuinen broileri taipuu moneen. Arjen suosikkeja ovat broileripasta, broilerikeitot ja erilaiset broileripannut ja -padat. Valmiiksi grillatusta broilerista ruoka syntyy vieläkin vikkelämmin. Helpon kanaviillokin ja nyhtökanatacojen tekemiseen ei mene kuin korkeintaan 20 minuuttia!

Helppoa arkiruokaa Mifusta ja kasviksista

Hyvää ja täyttävää arkiruokaa voi tehdä helposti myös ilman lihaa. Munakas, kasvissosekeitto ja pinaattikeitto ovat suosituimpia arjen kasvisruokia, mutta kasviksista syntyy paljon muutakin hyvää. Maitoproteiinista valmistettuja Valio MiFU® suikaleita, rakeita ja jauhista käyttämällä teet arkiruokasuosikeista helposti lihattomat versiot.

5 x arkiruokavinkki

  1. Suunnittele viikon ruoat ja kauppareissut etukäteen. Ota avuksi Valion kauppalista, johon voit tallentaa reseptit suoraan. Kaupassa saat helposti yliviivattua tehdyt ostokset, eikä mikään unohdu. Lista kulkee myös kätevästi mukana kännykässä.
  2. Hyödynnä puolivalmisteita. Esimerkiksi pakastekasvikset ja säilykkeet säästävät aikaa kokatessa. Valio Viola® tuorejuustot, Valio Koskenlaskija® sulatejuustot ja valmiiksi maustetut Valio ruokakermat riittävät sellaisenaan antamaan makua moniin ruokiin.
  3. Ruokaa voi tehdä kerralla enemmän, pakastaa osan tai syödä loput seuraavana päivänä. Ruoka kannattaa pakastaa syöjille sopivan kokoisina annoksina. Kätevää on myös esim. paistaa jauhelihaa kerralla isompi määrä ja pakastaa siitä osa, jolloin ruoka valmistuu seuraavalla kerralla nopeasti.
  4. Opettele hyödyntämään ylijäänyt ruoka. Jauhelihakastike sopii pizzatyynyihin, munakkaan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Kasvikset voi hyödyntää sosekeittoihin tai wokkiruokiin.
  5. Helpota arkea Valio Koekeittiön valmiilla viikon ruokalistalla, jonka resepteissä on käytetty monipuolisesti kasviksia, kalaa ja lihaa. Voit myös tilata Valion uutiskirjeen, jolloin saat listan suoraan sähköpostiisi joka torstai.

Lisää ideoita arkeen

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›