Munakas

Munakas

Munakas sopii aamupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Munakkaasta on helppo tehdä ruokaisampi lisäämällä siihen juustoa, kasviksia, sieniä tai vaikka nakkeja.

15 min
keskitaso
162 kcal / 100g
32
24

Ainekset2 annosta

2 annosta
4
kananmunaa
4 rkl (0,6 dl)
¼ tl
suolaa
ripaus
mustapippuria tai valkopippuria
2 rkl

Ohje

  1. Aloita munakkaan valmistaminen rikkomalla munien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten. Lisää joukkoon maito ja mausteet. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää Oivariini. Anna sen ruskistua hiukan.
  2. Kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
  3. Laita kansi munakkaan päälle ja anna hyytyä/kypsyä hetki. Käännä munakas halutessasi kaksinkerroin
  4. Tarjoa munakas välipalana tai salaatin kera pikkuateriana.

Vinkki

Voit valmistaa munakkaan myös pienessä (Ø 20 cm) paistinpannussa, jolloin saat kaksi valmista annosmunakasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
14 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)