Uunimunakas

Uunimunakas

Samettisen pehmeä uunimunakas kypsyy uunissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun valmistat munakkaan vesihauteessa uunin kiertoilmatoimintoa käyttäen.

Ainekset6 annosta

6 annosta
10
kananmunaa
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®

tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme juustoa
¼ tl
suolaa
1 mm (maustemit.)
jauhettua valkopippuria
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Sekoita kananmunat tasaiseksi massaksi. Älä vaahdota. Yhdistä muut aineet joukkoon.
  2. Kaada munamassa voideltuun uunivuokaan, esim. Ø 22 cm.
  3. Laita uunivuoka uunipannulle, jossa on vettä. Kypsennä kiertoilmalla uunin alaosassa 125 asteessa.
  4. Kypsennä yhteensä 45 min: Sekoita munakasta vartin välein (15 ja 30 min kohdalla).
  5. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki

* Jos käytät uunin tasalämpöä, aseta lämpötila 150 asteeseen. Muista kuitenkin vesihaude.* Voit lisätä hieman hienonnettua ruohosipulia muna-kermaseokseen ja koristeeksi pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
128 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)