Uunimunakas

Uunimunakas

50 min
helppo
128 kcal / 100g
5
7

Samettisen pehmeä uunimunakas kypsyy uunissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun valmistat munakkaan vesihauteessa uunin kiertoilmatoimintoa käyttäen.

Ainekset

6 annosta
10
kananmunaa
1 prk (2,5 dl)
¼ tl
suolaa
1 mm (maustemit.)
jauhettua valkopippuria
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Sekoita kananmunat tasaiseksi massaksi. Älä vaahdota. Yhdistä muut aineet joukkoon.
  2. Kaada munamassa voideltuun uunivuokaan, esim. Ø 22 cm.
  3. Laita uunivuoka uunipannulle, jossa on vettä. Kypsennä kiertoilmalla uunin alaosassa 125 asteessa.
  4. Kypsennä yhteensä 45 min: Sekoita munakasta vartin välein (15 ja 30 min kohdalla).
  5. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki

* Jos käytät uunin tasalämpöä, aseta lämpötila 150 asteeseen. Muista kuitenkin vesihaude.* Voit lisätä hieman hienonnettua ruohosipulia muna-kermaseokseen ja koristeeksi pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
128 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön21.10.2017 kello 17:37
Käytin teräsvuokaa ja se oli vähän liian suuri, joten munakas jäi matalaksi ja oli siksi hyytynyt jo vartissa. Annoin kuitenkin olla puoli tuntia.
Nimetön18.7.2017 kello 20:16
Laitoin sekaan pussin pakastepinaattia ja vaihdoin kerman maitoon, hyvää mutta terveellistä.
Nimetön4.3.2017 kello 14:34
Järjettömän suuri resepti, 10 munaa! Kenellä on niin iso porukka ruokapöydässä yhden munakkaan ympärillä?