Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieni-pekonifrittata

Frittata on munakas, joka hyydytetään pannulla tai uunissa sekoittamatta. Tässä frittatassa uunivuokaan pääsevät metsäsienet ja pekoni. Täyteläisyyttä sekä yrttien ja valkosipulin makua ruokaan tuo helppokäyttöinen maustettu crème fraîche.

Sieni-pekonifrittata
Sieni-pekonifrittata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pkt (à 170 g) amerikanpekonia
  • 200 g tuoreita sieniä, esim. suppiksia tai kantarelleja
  • 1 pieni (75 g) sipuli
  • 5 kananmunaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 100 g (2 dl)
    Valio mozzarella-fontal juustomurua
    Valio mozzarella-fontal juustomuru – parhaisiin pizzoihin, intohimoisille pizzanpaistajille! Juusto kruunaa pizzan ja sitoo maut herkullisesti…
    Valio mozzarella-fontal e350 g juustomuru
  • 0 kg savupaprikajauhetta tai paprikajauhetta

Ohje

  1. Paloittele pekonit. Hiero pekonirasvaa uunivuoan tai valurautapannun (ø 22-24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä puolet pekonipaloista vuoan pohjalle.
  2. Levitä esikäsitellyt sienet (paloittele tarvittaessa) pekonien päälle. Jos sienet ovat tuoreita, kuumenna niitä kuivalla pannulla niin, kunnes niistä irtoava neste on höyrystynyt.
  3. Lisää seuraavaksi ohueksi viipaloitu sipuli ja loput pekonipalat.
  4. Paahda uunin yläosassa 250 asteisessa uunissa 5 min. Ota vuoka pois ja alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. (Halutessasi ota muutamia uunin kautta käyneitä raaka-aineita pinnan koristeluun.)
  5. Sekoita munat, crème fraîche ja pippuri kulhossa. Valuta massa uunivuokaan pekoni-sieniseoksen päällä. Ripottele päälle juustoraaste.
  6. Nosta frittata uunin keskiosaan ja kypsennä 17 - 20 min tai kunnes frittata on hyytynyt.
  7. Ripottele päälle paprikajauheesta raitoja. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 1,7 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • savupaprikajauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search