Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Herkkusienilasagne

Herkkusienistä valmistettu kasvislasagne maistuu läpi vuoden. Syksyisin herkkusienet voi korvata sesongin sienillä. Sienilasagnen juustokastike valmistuu helposti käyttämällä ruoanlaittoon erityisesti kehitettyä Valio Kiehu™ maitojuomaa.

Herkkusienilasagne
Herkkusienilasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 lasagnelevyä

Sienikastike

  • 400 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Kiehu® maitojuoma on helppo keittää mutta vaikea polttaa pohjaan. Se sopiikin aivan erityisen hyvin…
    Valio Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon

Pinnalle

  • ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna Oivariini kattilassa, lisää herkkusienet ja sipulit.
  4. Paista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maitojuoma ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min.
  5. Mausta liemikuutiolla, pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Lisää joukkoon kuutioitu sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes se on sulanut.
  6. Levitä sienikastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta. Lisää halutessasi lisää sieniviipaleita koristeeksi.
  7. Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 40 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
  8. Tarjoa herkkusienilasagne salaatin kanssa.

Vinkki

Käytä lasagneen seosongin sieniä, esim. tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 10,7 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search