Herkkusienilasagne

Herkkusienilasagne

1 h 10 min
keskitaso
115 kcal / 100g
7
3

Herkkusienistä valmistettu kasvislasagne maistuu läpi vuoden. Syksyisin herkkusienet voi korvata sesongin sienillä. Sienilasagnen juustokastike valmistuu helposti käyttämällä ruoanlaittoon erityisesti kehitettyä Valio Kiehu™ maitojuomaa.

Ainekset

5 annosta
12
lasagnelevyä

Sienikastike

400 g
herkkusieniä
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
¾ dl
vehnäjauhoja
1 l
1
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
1 tl
sormisuolaa
1 tl
rakuunaa
1 pkt (250 g)

Pinnalle

½ dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna Oivariini kattilassa, lisää herkkusienet ja sipulit.
  4. Paista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maitojuoma ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min.
  5. Mausta liemikuutiolla, pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Lisää joukkoon kuutioitu sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes se on sulanut.
  6. Levitä sienikastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta. Lisää halutessasi lisää sieniviipaleita koristeeksi.
  7. Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 40 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
  8. Tarjoa herkkusienilasagne salaatin kanssa.

Vinkki

Käytä lasagneen seosongin sieniä, esim. tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)