Koskenlaskijan sienikeitto

Koskenlaskijan sienikeitto

30 min
keskitaso
57 kcal / 100g
11
13

Sienikeitto on tyypillinen syksyn ruoka, mutta kaupoista löytyy tuoreita sieniä ympäri vuoden. Toki voit hyödyntää myös pakastettuja tai kuivattuja sieniä.

Ainekset

5 annosta
1 l (400 g)
tuoreita sieniä esim. siitakesieniä, kantarelleja, tatteja tai herkkusieniä
1
sipuli
1 rkl
4 rkl
vehnäjauhoja
1 ¼ l
kanalientä tai kasvislientä
1 pkt (250 g)
mustapippuria myllystä
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Puhdista sienet ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna sipuli. Paista niitä kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää jauhot ja sekoita. Kaada päälle liemi.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min. Jos käytät sulatejuustopalaa, kuutioi se. Lisää sulatejuusto ja sekoita, kunnes tasaista. Mausta tarvittaessa pippurilla ja lisää pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
57 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)