Sienilasagne

Sienilasagne

Suomalaiset metsäsienet tarjoavat syksyn hienoja makuja. Hyödynnä niitä täyteläisessä lasagnessa.

1 h 30 min
keskitaso
115 kcal / 100g
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
9
lasagnelevyä

Sienikastike

400 g
herkkusieniä , tatteja tai muita metsäsieniä
2 rkl
1
sipuli
¾ dl
vehnäjauhoja
10 dl
2 dl
1
kasvisliemikuutio
2 tl
sitruunapippuria
1 tl
rakuunaa
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa

tai 1 pussiValio Emmental raastetta

Pinnalle

½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Aloita lasagnen valmistaminen puhdistamalla ja viipaloimalla herkkusienet tai tatit. (Jos käytät muita metsäsieniä, esikäsittele ne sienilajin mukaisella tavalla.) Haihduta sienistä ylimääräinen neste esim. pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä.
  2. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maito ja kerma, sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min koko ajan sekoitellen.
  3. Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto tai juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  4. Levitä kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta.
  5. Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 50 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa sienilasagne salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
129 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›