Sienilasagne

Sienilasagne

1 h 30 min
keskitaso
115 kcal / 100g
2
2

Suomalaiset metsäsienet tarjoavat syksyn hienoja makuja. Hyödynnä niitä täyteläisessä lasagnessa.

Ainekset

5 annosta
9
lasagnelevyä

Sienikastike

400 g
herkkusieniä , tatteja tai muita metsäsieniä
2 rkl
1
sipuli
¾ dl
vehnäjauhoja
10 dl
2 dl
1
kasvisliemikuutio
2 tl
sitruunapippuria
1 tl
rakuunaa
1 pkt (250 g)

Pinnalle

½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Aloita lasagnen valmistaminen puhdistamalla ja viipaloimalla herkkusienet tai tatit. (Jos käytät muita metsäsieniä, esikäsittele ne sienilajin mukaisella tavalla.) Haihduta sienistä ylimääräinen neste esim. pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä.
  2. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maito ja kerma, sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min koko ajan sekoitellen.
  3. Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto tai juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  4. Levitä kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta.
  5. Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 50 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa sienilasagne salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
129 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön23.1.2017 kello 23:08
Ihana!
Nimetön11.9.2012 kello 19:56
Tein ohjeen mukaisen lasangen herkkutateista. Oli aivan mahtavan makuinen. Saman arvion antoivat myös ystävättäreni ja aviomieheni. Mausteet täydensivät tattien makua loistavasti. Jälkimaku oli taivaallinen. Oli paras lasange ikinä. Annamme täydet viisi tähteä. PS. Käytin 12 lasangelevyä ja sienikastike riitti niihinkin. Kermana oli Kippari ruokakermaa koko purkki.