
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 9 lasagnelevyä
Sienikastike
- 400 g herkkusieniä, tatteja tai muita metsäsieniä
-
2 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 1 sipuli
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
10 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 tl sitruunapippuria
- 1 tl rakuunaa
-
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoaValio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
-
1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta
Voit kokeilla myös -
Pinnalle
- ½ dl tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita lasagnen valmistaminen puhdistamalla ja viipaloimalla herkkusienet tai tatit. (Jos käytät muita metsäsieniä, esikäsittele ne sienilajin mukaisella tavalla.) Haihduta sienistä ylimääräinen neste esim. pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä.
- Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maito ja kerma, sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min koko ajan sekoitellen.
- Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto tai juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Levitä kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta.
- Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 50 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa sienilasagne salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
116 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
9,8 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa