Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Juustotasting kotona — näin onnistut

Juustotasting kotona — näin onnistut

Aivan kuten viinejä ja oluita, myös juustoja voi maistella tasting-hengessä. Juustonmaistelu on hauska idea esimerkiksi illanistujaisiin. Maistelu ei vaadi mitään erityisiä välineitä, aikaisempaa kokemusta tai asiantuntijuutta, vaan kiinnostus juustoja kohtaan riittää. Lue parhaat vinkit onnistuneeseen juustotastingiin.

Juustojen valinta: monta vai yhtä lajia?

Juustojen maistelu on helpointa aloittaa erilaisia juustoja kokeilemalla. Valitse lautaselle 3–5 maultaan, pehmeydeltään ja voimakkuudeltaan erilaista juustoa. Vinkit juustojen valintaan löydät näppärästä juustotarjottimen perusohjeesta. Muista ottaa kypsytetyt juustot huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen tarjoilua, jotta niiden aromit pääsevät esiin. Tuorejuustot tuodaan pöytään suoraan jääkaapista.

Jos erilaiset juustot ja niiden maistelu on jo tutumpaa, voi maisteluillan järjestää myös yhden juustotyypin ympärille. Esimerkiksi erilaisista sinihomejuustoista ja goudajuustoista löytyy suuriakin eroja niin maun kuin rakenteen suhteen.

Tip icon

VINKKI!

Ennen seuraavan juuston maisteluun siirtymistä makuaisti kannattaa niin sanotusti nollata, jotta suu on taas valmis uusien aromien erottamiseen. Makupaletin saa puhtaaksi vedellä ja neutraalin makuisella vesikeksillä tai vaalealla leivällä.


Search