Ruokavinkit
Näin kokoat juustolautasen
Illanistujaisten lämmin tunnelma luodaan erilaisilla juustoilla, täyteläisillä ruoilla ja tummanpuhuvalla punaviinillä.
Juustolautasen kokoaminen
Perinteisesti ennen jälkiruokaa nautittavien juustojen kokoaminen lautaselle on helppoa: valitse pöytään viisi erilaista juustolajia – mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia, tuttuja ja harvinaisempia. Varaa illanistujaisiin tarjolle juustoja yhteensä 150–200 g henkeä kohti. Kahvipöytään sekä jälkiruoaksi riittää 50–75 g henkeä kohti.
Hyvä kokonaisuus syntyy esimerkiksi seuraavista juustoista:
Hillokkeet ja chutneyt sopivat juustojen seuraan
Kokeile juustojen seurana esimerkiksi viikunahilloketta, omenahilloa juustoille tai suklaa-mantelichutneyta.

1 h 10 min
Makupari Valio Keisarinna ja kinuski

24 h 15 min
Makupari Valio Alppi Kreivi ja rommirypäleet

15 min
Makupari Valio AURA ja lakritsi

1 h 15 min
Makupari Valio Salaneuvos Vanhempi ja mantelimassa

1 h 10 min
Makupari Valio Karelia ja mustikkakristalli

45 min