Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Karitsanpaisti mämmikastikkeella glaseerattuna – näin onnistut yllättämään pääsiäispöydässä

Karitsanpaisti mämmikastikkeella glaseerattuna – näin onnistut yllättämään pääsiäispöydässä
Mari Kokko
Yhteisöasiantuntija

Mari työskenteli Valiolla vuosina 2004 – 2019 eri tehtävissä. Mari antaa elämän maistua ja kokkailee, leipoo, koristelee sekä ottaa kauniita ruokakuvia.

Mämmillä maustettu maltaisen makea kastike on täydellinen pari voimakaan makuiselle karitsalle. Mämmikastikkeella glaseerataan lihapaloille ensin kiiltävä ja paahteisen rapea pinta ja loppu tarjotaan kastikkeena. Kertakaikkisen herkullista!

Karitsa ja mämmi ne yhteen sopii

Mitäpä jos yhdistäisit kaksi pääsiäisen klassikkoa, karitsan ja mämmin, pääsiäispöydän pääruokayllättäjäksi? Ei mikään hassumpi idea ja lopputulos sopii pääsiäiseen kuin tipu rairuohoon.

Ottaa aikansa uunissa, mutta palkitsee ruokapöydässä

Murean karitsanpaistin salaisuus on oikea paistolämpötila ja -aika. Paista paistia aluksi kuumemmassa uunissa, jotta pinta saa väriä. Itse käytän tässä paistinpannua ja paistan värin lihan pintaan kuumalla pannulla ja siirrän paistin suoraan 150 asteiseen uuniin. Paistiin kannattaa laittaa paistomittari, ja sen näyttäessä 65 astetta on lihan kypsyys juuri sopiva karitsalle. Paistoaika riippuu paistin koosta ja n. 2,5 kg painoisen paistin kypsymiseen menee noin neljä tuntia.

karitsanpaisti glaseeraus
karitsanpaisti glaseeraus sudilla

”Herkullisia hetkiä kevään odotetuimman ruokajuhlan parissa! ”

Nautitaan yhdessäolosta hyvän ruoan äärellä kaikkina pääsiäisen päivinä.

Search