Maalaiskermaperunat

Maalaiskermaperunat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Maalaiskermaperunat

Maalaiskermaperunat

Hauduta uunissa mehevät kermaperunat liha-, kala- tai kasvisruokien lisukkeeksi. Ohjeesta voit myös varioida kinkkukiusauksen, ks. vinkki.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
luomuperunoita
150 g
luomusipulia
1 ¼ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
1 prk (3 dl)
1 ½ - 2 dl (n. 75 g)
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa hyvin pestyt perunat viipaleiksi. Hienonna sipuli.
  2. Laita ne uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, jotta perunat maustuvat tasaisesti.
  3. Kaada päälle kuohukerma.
  4. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa ensin 40 min. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 20 min. Huom. kypsymisaikaan vaikuttavat perunalajike ja viipaleiden paksuus sekä astian laakeus.
  6. Tarjoa kermaperunat sellaisenaan tai tuoreen persiljan kera lihan, kalan, broilerin tai kasvisten lisukkeena.
  7. Kinkkukiusaus

  8. Sekoita peruna-sipulisekoituksen joukkoon 200 g paloiteltua, ylikypsää savukylkeä ennen kerman lisäämistä. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›