
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1¼ kg jauhoisia perunoita esim. Van Gogh tai Rosamunda
- 4 dl vettä
- 1 tl suolaa
-
1 prk (3,3 dl)
Valio ruokakermaa 10 %Laktoositon Valio ruokakerma 10 % sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori perunat. Leikkaa ne neljään osaan. Keitä suolalla maustetussa vedessä kannen alla kypsiksi.
- Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
- Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita tasaiseksi.
- (Tarkista suola.)
PORKKANA-PERUNASOSE
- Korvaa 1/3 perunoista porkkanoilla. Laita ne ensin kiehumaan, että ne ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunat. Jos haluat aivan tasaista sosetta, soseuta kypsät porkkanat ensin sauvasekoittimella. Lisää perunat. Survo ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
YRTTISOSE
- Lisää valmiiseen soseeseen tuoretta yrttisilppua: 1/2 dl ruohosipulia, persiljaa ja/tai tilliä tai 2 rkl hienonnettua rucolaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
68 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
10,6 g
Rasva
1,8 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa