Perunamuusi ruokakermalla

Perunamuusi ruokakermalla

30 min
helppo
67 kcal / 100g
2
1

Täyteläisen perunamuusin voit valmistaa käyttämällä ruokakermaa. Samasta ohjeesta syntyvät myös pienin muunnoksin maistuvat porkkana-perunasose sekä yrttisose.

Ainekset

5 annosta
1 ¼ kg
jauhoisia perunoita esim. Van Gogh tai Rosamunda
n. 4 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 prk (3,3 dl )

Ohje

  1. Kuori perunat. Leikkaa ne neljään osaan. Keitä suolalla maustetussa vedessä kannen alla kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  3. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita tasaiseksi.
  4. (Tarkista suola.)
  5. PORKKANA-PERUNASOSE

  6. Korvaa 1/3 perunoista porkkanoilla. Laita ne ensin kiehumaan, että ne ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunat. Jos haluat aivan tasaista sosetta, soseuta kypsät porkkanat ensin sauvasekoittimella. Lisää perunat. Survo ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  7. YRTTISOSE

  8. Lisää valmiiseen soseeseen tuoretta yrttisilppua: 1/2 dl ruohosipulia, persiljaa ja/tai tilliä tai 2 rkl hienonnettua rucolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)