Perunamuusi ruokakermalla

Perunamuusi ruokakermalla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Perunamuusi ruokakermalla

Perunamuusi ruokakermalla

Täyteläisen perunamuusin voit valmistaa käyttämällä ruokakermaa. Samasta ohjeesta syntyvät myös pienin muunnoksin maistuvat porkkana-perunasose sekä yrttisose.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 ¼ kg
jauhoisia perunoita esim. Van Gogh tai Rosamunda
n. 4 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 prk (3,3 dl )

Ohje

  1. Kuori perunat. Leikkaa ne neljään osaan. Keitä suolalla maustetussa vedessä kannen alla kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  3. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita tasaiseksi.
  4. (Tarkista suola.)
  5. PORKKANA-PERUNASOSE

  6. Korvaa 1/3 perunoista porkkanoilla. Laita ne ensin kiehumaan, että ne ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunat. Jos haluat aivan tasaista sosetta, soseuta kypsät porkkanat ensin sauvasekoittimella. Lisää perunat. Survo ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  7. YRTTISOSE

  8. Lisää valmiiseen soseeseen tuoretta yrttisilppua: 1/2 dl ruohosipulia, persiljaa ja/tai tilliä tai 2 rkl hienonnettua rucolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›