Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Karjalanpiirakka ja munavoi – voiko parempaa yhdistelmää ollakaan?

Karjalanpiirakka ja munavoi – voiko parempaa yhdistelmää ollakaan?

Suomessa syödään miljoonia karjalanpiirakoita vuosittain. Karjalanpiirakat ovat tärkeä osa suomalaista ruokaperinnettä, jota voi vaalia leipomalla karjalanpiirakoita itse. Täydellinen karjalanpiirakka syntyy yksinkertaisista aineksista ja rennosti rypyttämällä. Näillä vinkeillä rapeakuoriset karjalanpiirakat onnistuvat myös kotiuunissa. Makuelämyksen kruunaa tietenkin munavoi!

Karjalanpiirakoiden leipominen

Vastaleivotut karjanpiirakat ja perinteinen munavoi ovat suomalaisten rakastama yhdistelmä niin arkena kuin juhlana. Moni pitää karjalanpiirakoiden leipomista suotta vaikeana. Vaikka piirakkapulikan käyttely ja karjalanpiirakoiden rypytys vaatii harjoittelua, jyvälle pääsee nopeasti. Jokaisella rypyttäjällä on aina oma tyylinsä, eikä se haittaa laisinkaan. Karjalanpiirakoiden leipominen on hauskaa myös talkootyönä: yksi kaulii kuoret, toinen täyttää ja kolmas rypyttää. Palkintona syntyvät rapsakat karjanpiirakat ja itse tehty munavoi.

Perinteinen karjalanpiirakka vaatii todella kuuman uunin ja nopean paiston, jotta kuoresta tulee rapea ja sydän pysyy mehevänä. Sähköuunissa paistettaessa uunipellit kannattaa esilämmittää tulikuumiksi. Paiston jälkeen piirakat sivellään voi-maitoseoksella tai ne kastetaan nopeasti voisulassa.

Perinteiset karjalanpiirakat ja vanha kunnon munavoi

Search