Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Kuusi kohtuuhintaista herkkuaamupalaa

Kuusi kohtuuhintaista herkkuaamupalaa

Aamu on ihana aloittaa herkullisella aamiaisella. Valitsitpa pannarit, täytetyn leivän tai puuron, huokeista raaka-aineista ja keittiön kaapeista löytyvistä antimista saat loihdittua varsin edullisen aamupalan.

Parhaimmillaan aamupala syntyy muutamasta tuoreesta raaka-aineesta ja kaapeista löytyvistä hiutaleista ja pähkinöistä. Käytä keittiössä lojuvat ylikypsät banaanit banaanipannukakkuihin tai kaiva kaappien kätköt käyttöön. Kokosimme kuusi herkullista aamupalareseptiä, jotka syntyvät soveltaen myös pienellä budjetilla.

Annoshinnat on laskettu S-ryhmän verkkokaupan, Prisma Ison Omenan noutopisteen hinnoilla kesäkuussa 2022. Hinta ei sisällä perusmausteista suolaa, pippuria eikä sokeria.

1. Speltti-mustikkapuuro, 1,50 e / annos

Lämmin puuro on herkullinen aamupala ja aamun paras starttaaja, jota voit tuunata valitsemalla marjat ja hiutaleet mielesi mukaan. Speltti-mustikkapuuro sopii myös kiireisiin aamuihin. Valmista puuro edellisenä iltana ja herkuttele aamulla kylmänä. Jos käytät puurossa itse poimittuja marjoja, tulee aamupala vieläkin edullisemmaksi.

Tip icon

Kolme vinkkiä pienempiin ruokakuluihin

  • Kalleimpia raaka-aineita ovat ne, jotka päätyvät roskiin. Pyri välttämää hävikkiä ostamalla vain se, minkä tarvitset ja käytä myös rippeet. Esimerkiksi tummumaan päässeet banaanit sopivat mainiosti smoothieen tai banaanileipään.
  • Metsät ovat syksyisin täynnä toinen toistaan parempia raaka-aineita: mustikoita, puolukoita, sieniä ja hillaa. Herkuttele heti, mutta pakasta satoa mahdollisuuksien mukaan myös talven varalle.
  • Suosi satokausia, jolloin kasvikset, hedelmät ja marjat ovat paitsi mehukkaita ja tuoreita, myös edullisia.

Search