Siirry sisältöön
Vastuullisuus

Mistä Valion tuotteet tulevat ja mihin niitä viedään?

Mistä Valion tuotteet tulevat ja mihin niitä viedään?

Valio vie suomalaista osaamista ja laatua maailmalle muun muassa tytäryhtiöidensä avulla. Kukin tytäryhtiö edustaa omalla markkina-alueellaan suomalaista innovatiivisuutta. Markkinasta riippuen tuotteet valmistetaan joko suomalaisesta maidosta Suomessa tai paikallisesti noudattaen aina Valion korkeita laatuvaatimuksia.

Kaikkien Suomessa valmistettujen tuotteidemme maito tulee Valion suomalaisten omistajayrittäjien tiloilta. Virossa hankimme maidon sopimustuottajiltamme, joiden laatua tarkkailemme jatkuvasti.

Valiolla on omia tehtaita Suomessa 12 ja Virossa kaksi. Viron lisäksi Valiolla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Kaikkien Suomessa valmistettujen tuotteidemme maito tulee Valion suomalaisten omistajayrittäjien tiloilta, ja viemme Suomesta tuotteita noin 50 maahan.

Valio Suomessa

Valion käyttämä maito keräillään Suomessa omistajayrittäjien maitotiloilta, ja virhetilanteessa maito voidaan jäljittää tilalle saakka. Valmistamme kaikki Suomessa myytävät ja Suomesta vientiin lähtevät tuotteet kotimaisesta maidosta 12 omalla tehtaallamme.

Viemme Suomesta tuotteita noin 50 maahan. Myymme elintarvike- ja lastenruokateollisuudelle maito- ja herajauheita sekä voita. Viemme maailmalle myös kuluttajatuotteita. Valion vienti muodostaa noin neljänneksen Suomen elintarvikeviennistä. Maitotuotteiden viennistä Valio vastaa lähes 100 prosenttisesti.

Katso video ja testaa eestin kielen taitosi!

Laevan meijerissä valmistetaan esimerkiksi jogurtteja


Search