Siirry sisältöön
Pinnalla

Teemu Laurellin Valio 120 -juhlavuoden menu juomasuosituksineen

Huippukokki Teemu Laurell loihti Valion 120-vuotisen taipaleen kunniaksi menun, joka juhlistaa kotimaisia raaka-aineita. Annoksiin paritetut juomasuositukset viimeistelevät juhlamenun.

Raikkaan kesäisen ja juhlavan menun avainsanoja ovat laadukkaat kotimaiset raaka-aineet sekä rento, bistrotyylinen kattaus. Kokonaisuudessa keittiömestari Teemu Laurell hyödynsi myös omia suosikkejaan Valion tuotteista. Viimeistele kokonaisuus poimimalla mukaan myös Viinimaan asiantuntija Petri Pentikäisen juomasuositukset!

Sokerisuolattua siikaa

Sokerisuolattua siikaa

Siikaa ja raikasta piimäkastiketta yhdistävä annos on rakennettu selkeiden ja yksinkertaisten makujen ympärille. Viinivalinnassa kannattaakin välttää voimakasaromisia tai tammitettuja viinejä.

Pratsch Grüner Veltliner, Itävalta
Luomuvalkoviinin limen, valkopippurin ja viheromenan aromit ja yrttisyys korostavat annoksen makuja. Ryhdikäs viini kestää annoksen hapokkuuden ja raikastaa suun jokaisen suupalan jälkeen

Codorníu Sparkling Zero 0 %, Espanja
Kuplivassa alkoholittomassa vaihtoehdossa pieni jäännössokeri löytää makuparin siian sokerigraavauksesta. Kuplien ansiosta kokonaisuus ei silti ole liian makea.

CARPACCIO

Ohueksi viipaloitu carpaccio on sekä maultaan että rakenteeltaan pihviä kevyempi. Siksi viiniseuralainenkaan ei saa olla liian tuhti. Annoksen jogurttikastike ja cheddarjuusto kaipaavat seurakseen hapokkuutta, jotta kokonaisuus säilyy raikkaana.

Leyda Las Brisas Pinot Noir, Chile
Tyyliltään hieman ranskalaisia serkkujaan hedelmäisemmässä viinissä yhdistyvät hyvä raikkaus, keskitäyteläisyys sekä aavistuksen makea marjaisuus.

Birra Moretti Zero 0 %, Italia
Alkoholittoman oluen sitruksisuus ja hedelmäisyys sointuvat hyvin yhteen carpaccion kanssa.

Carpaccio
Grillattua lohta ja munakastiketta

GRILLATTUA LOHTA JA MUNAKASTIKETTA

Grillatun lohen paahteisuus ja beurre blanc -munakastikkeen hapokkuus sointuvat upeasti yhteen. Grillaus tuo ruokaan savun aromeja, mikä vaatii viiniltä hedelmäisyyttä. Kermainen kastike puolestaan kaipaa hapokkuutta, jotta se säilyttää raikkautensa. Nämä ominaisuudet yhdistyvät parhaiten Rieslingissä.

Domaine Zinck Riesling Prestige Organic, Saksa
Alsacelaisen kuivan luomu-Rieslingin aromimaailmasta löytyy hieman persikkaa, yrttisyyttä ja kypsää sitruunaa.

Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling 0 %, Saksa
Alkoholittoman Rieslingin raikkaasta makumaailmasta löytyy viheromenaa, herukkaisuutta ja hieman kukkaisuutta.

Tyrni crème caramel

Tyrni tuo klassiseen ranskalaiseen paahtovanukkaaseen ihanaa hapokkuutta, joka tasapainottaa annoksen makeutta ja kermaisuutta. Jälkiruoan seuraan sopii juomaksi kahvi tai sopivan makea ja hapokas jälkiruokaviini.

Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest, Etelä-Afrikka
Makean vaalean jälkiruokaviinin kypsän sitruksiset ja hunajaiset aromit sekä happotasapaino sitovat herkullisesti yhteen makean ja hapokkaan jälkiruoan raikkaan marjaisat aromit.

Tyrni creme caramel

Sinua voisi kiinnostaa myös…

Search