Siirry sisältöön
Brisket

Sesonki

Juhannuksen grillimenu 

Näillä resepteillä kokkaat juhannuksen kaikki ruoat vaivattomasti grillissä.  

Grillatut lisukkeet 

Lisukkeet maistuvat astetta paremmilta grillattuna. Potut, salaatit ja varhaiskaali saavat grillin syleilystä ihanan paahteista makua. Myös leipä kannattaa käyttää grillin kautta. Ruokaisa nyhtöleipä täytetään sulatejuustolla, sipulilla ja ilmakuivatulla kinkulla. Valmiiksi viipaloidusta herkusta on helppo riipiä palasia pahimpaan nälkään vaikka alkupalaksi. Leipää voi dippailla myös AURA rapupannuilla tirisevään maustevoihin. 


Grillimenun päätähdet 

Maistuisiko juhannusaterialla grillattu tai savustettu kala, kasvikset vai liha? Herkullisia vaihtoehtoja on  onneksi pilvin pimein. Kokoa savulohifileen päälle raikas kesäsalaatti ja surauta lisäksi kauniin vihreä piimä-tillikastike. Grillatun siian kaveriksi sopii hapokas salsa verde. Kasvissyöjän hurmaat grillatuilla munakoisoilla sekä ruokaisilla pitaleivillä. Lihaa kaipaileva voi hauduttaa grillissä matalalla lämmöllä amerikkalaistyylistä brisketiä tai pyöräyttää nopeasti kypsyvät, Balkanin alueelta tutut cevapcici-kebakot. 


Jälkiruokia grillistä 

Myös jälkkärin voi grillata! Hedelmistä tulee grillissä aivan erityisen makeita ja meheviä. Tarjoa parilalla paistetut nektariinit, banaanit ja ananakset ihanan raikkaan mango-passiokastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Raparperipaistos taas muhii itsekseen valmiiksi grillissä sinä aikana, kun pääruoka syödään. Kirpsakan raparperin rinnalle sopii täyteläinen vaniljakreemi. Hodarien ystävälle maistuvat makeat hodarit, joiden väliin sujautetaan pähkinälevitettä, banaania, mansikoita ja kuohkeaa suklaakermavaahtoa.  

Aurinkoista juhannusta!


Juhannuksen lettukakku

Lisää herkkuja juhannukseen

Kaipaatko lisäideoita juhannusruokiin? Kurkkaa tästä lisää juhannukseen sopivia reseptejä!

Search