Mökkilohi

Mökkilohi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mökkilohi

Mikään ei voita höyryävän savukalan makua ja tuoksua. Jos et halua itse savustaa, tämän ohjeen voit tehdä myös vaivatta valmiista lämminsavulohesta. Kokoa lohifileen päälle raikas kesäsalaatti uusista perunoista, avomaankurkuista ja sipulinvarsista. Kastikkeeksi surautetaan kauniin vihreä piimä-tillikastike.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
lämminsavulohta , ks. ohje lohen savustamiseen linkistä fileenä
250 g
keitettyjä (varhais)perunoita
150 g
kurkkua tai avomaankurkkua
2
kevätsipulivartta
2 rkl
kapriksia
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä

Piimä-tillikastike

1 dl
½ prk (à 150 g)
1 tl
Dijon-sinappia
½ tl
sokeria
ripaus
suolaa
1 ruukku
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Asettele savulohifilee tarjoiluastialle.
  2. Pilko keitetyt perunat ja kurkut. Lisää joukkoon kevätsipuli ja kaprikset. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
  3. Lusikoi salaatti savulohen pinnalle.
  4. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoile kastike kalan kanssa.
Alkuun
Lohen savustaminen
2 h 40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.