Lohen savustaminen

Lohen savustaminen
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Lohen savustaminen

Lohen savustaminen

Itse savustettu mehevä lohifilee on kesän takuuvarma suosikki.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Valmistusajat yhteensä
30 min
tekeytyminen
2 h
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
lohifileetä
2 rkl
karkeaa merisuolaa

Lisäksi savustukseen

2
sokeripalaa , foliota ja savustuslastuja

Ohje

  1. Nypi lohesta ruodot pois.
  2. Ripottele suola kalan pintaan ja kääri filee leivinpaperiin. Anna suolaantua n. 2 h viileässä. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
  3. Asettele pala foliota savustimen pohjalle (folio helpottaa savustimen puhdistamista). Levitä kourallinen savustuslastuja tasaisesti savustimen pohjalle folion päälle. Lisää sokeripalat lastujen päälle (sokeri tekee kalan pintaan kauniin ruskean värin, jos haluat kalasta vaaleamman, jätä sokeri pois). Lämmitä savustin grillissä . Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalafilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.
  4. Savusta fileetä noin 30 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsä. Savustusajat ovat ohjeellisia, sillä kalan koko ja savustusolosuhteet vaikuttavat kypsymiseen. Hyvä tapa varmistua kalan oikeasta kypsyydestä on mitata sisälämpötila paistomittarilla. Kypsäksi savustetun lohen sisälämpötila on noin 55–60 astetta.
Lisukkeeksi
Mökkilohi
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
19 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.