Siirry sisältöön
Kesävihannekset ja vaahdotetut dipit

Sesonki

Moderni juhannusmenu 

Juhannus – kesän paras ruokajuhla on oiva hetki kokeilla jotain uutta. 

Naposteltavia ja rentoja jaettavia ruokia 

Napostelu on parasta porukalla! Juhannusjuhlien ykköstarjottavat ovat jaettavia pikkuherkkuja, joita on kiva myös kokkailla yhdessä. Kreikkalainen leipä on kuin äkkilähtö Välimeren lämpöön. Tsatsikin teosta ylijäänyt kurkkuliemi hyödynnetään tässä reseptissä raikkaassa mocktailissa. Rouskuvat kesävihannekset saavat rinnalleen pilvenpehmeät, vaahdotetut dipit. Grillissä paistuva flammkuchen täytetään kesän puhtailla mauilla, kuten kylmäsavulohella ja rucolalla.


Perinteisen perunasalaatin tilalle 

Tee kirkas perunasalaatti uudella tavalla ja paahda keitetyt perunat grillissä ihanan rapsakoiksi. Dijon-sinapilla ja sitruunalla ryyditetty mausteöljy tuo perunasalaattiin raikkaan maun. Juhannuspöytään sopivat mainiosti myös ruokaisammat salaatit, kuten Välimereltä makumaailman lainannut orzo-pastasalaatti ja grillin tai uunin kautta käytetty kreikkalainen salaatti. Kaveriksi itse tehtyä tsatsikia, tuoretta leipää ja lasillinen kuohuvaa – mitä enempää voi kesäpäivältä toivoa?  


Jotain uutta Pääruoaksi

Täyteläinen ja maukas misovoikastike sopii täydellisesti grillatun vaalean kalan kaveriksi. Umamista kastiketta voi valutella myös grillattujen kasvisten päälle. Maissikin muuntuu grillissä uudeksi, kun leikkaat sen hauskasti ribsien muotoon ja maustat cajun-voilla. Skippaa perinteiset grillimakkarat ja tarjoile nakit korealaiseen tyyliin uppopaistettuina. Tuulettomalla säällä uppopaistaminen onnistuu hyvin myös kaasugrillin sivuliedellä.


Trendikkäät juhannusjälkkärit 

Juhannuksen ruokakestit on kiva päättää makeaan yllätykseen. Napoleon-kakusta inspiraationsa saanutta mascarpone-mantelikakkua voi valmistaa helposti vaikka monta pellillistä isompiinkin juhannusjuhliin. Jos vietät juhannusta mökillä, rapean manteli-filotaikinapohjan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen kotona ja täyttää vasta ennen syömistä. Parin aineksen key lime possetit onnistuvat helposti vähemmilläkin kokkausvälineillä ja maistuvat ihanan raikkailta. Kesän ensimmäiset mansikat sopivat erityisen hyvin pinnalta tummaksi paahdetun Baskimaan juustokakun kanssa. 

Aurinkoista juhannusta!


Juhannuksen lettukakku

Lisää herkkuja juhannukseen

Kaipaatko lisäideoita juhannusruokiin? Kurkkaa tästä lisää juhannukseen sopivia reseptejä!

Search