Siirry sisältöön
Juhannusken jälkiruoat

Ruokajuhlat

Juhannuksen jälkiruoat

Juhannuksen jälkkäripöydässä avainsanoja ovat helppous ja kesäiset raaka-aineet. Tässä reseptit lettukakkuun, mansikkaisiin ja raparperilla ryyditettyihin herkkuihin, britakakkuun ja muihin juhannusjälkiruokiin!

Helppoja juhannusjälkiruokia

Helpoimmat juhannusjälkkärit, kuten mehevä lettukakku, prinsessakakku lasissa, trendikäs limoncellomisu, ja näppärä mökkikakku valmistuvat ilman uunia. Mikäli käytössäsi on uuni, kokeile kuohkeaa pavlovaa, superhelppoa kesäpiirasta tai Imanin ja Leenan ihanaa mascarpone-mantelikakkua. Jos juhannuksena päästään nauttimaan lämpimästä säästä, voi juhannusjälkkäriksi pyöräyttää helppoja kirsikkarahkapuikkoja tai raparperi-mansikkamehujäitä.

Juhannusjälkiruoka mansikoista

Kesän ensimmäiset suomalaiset mansikat maistellaan tavallisesti juhannuksen tienoilla. Onko siis mansikkaa parempaa valintaa juhannusjälkiruoan tähdeksi? Tuttuja mansikkaherkkuja ovat erilaiset täytekakut ja juustokakut, mansikkapiirakka ja mansikoilla viimeistelty britakakku, mutta täydellinen valinta on myös koivuhalon muotoon veistelty juhannushalko, joka kätkee sisälleen makeita kotimaisia mansikoita sekä kermaista rahkatäytettä. Jos kaipaat juhannukseen pientä haastetta, leivo upea juhannusprinsessa tai kääräise täytekakku rullalle.


Äitienpäivän leivonnaiset

Kaikki juhannukseen

Etsitkö sopivaa juhannusmenua, reseptiä naposteltaviin pihapelien lomassa tai uutta makua perunasalaattiin? Kokosimme yhteen kaiken, mitä voit maistuvaan juhannukseen kaivata.


Search