Siirry sisältöön
Valio Akatemia

Valio Akatemia® kummit esittelyssä: jalkapalloilija Joel Pohjanpalo

Valio Akatemia® kummit esittelyssä: jalkapalloilija Joel Pohjanpalo
Anna Jalas-Karjalainen
Copywriter Toimituspäällikkö

Valio Oy

Joel Pohjanpalo kannustaa nuoria urheilijoita uskomaan itseensä ja uskoo, että ratkaisevat erot ja suurimmat oivallukset tehdään omalla ajalla.

Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo on tehnyt Valion kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2013 ja toiminut Valio Akatemia® kummina ohjelman alusta asti. Valio Akatemia® kummit ovat nousevia tai jo menestyneitä urheilijoita, jotka osallistuvat Akatemian toimintaan monin eri tavoin.

– Kun aloitimme yhteistyötä Valion kanssa, pelasin viimeistä vuotta Suomessa. Olin silloin 18-vuotias, siis aika samaa ikäluokkaa kuin monet nuoret, jotka nyt lähettävät hakemuksia Valio Akatemiaan. Silloin oli jalka paketissa ja ovet juuri avautumassa maailmalle, Joel naurahtaa.

Kuluvalla kaudella 2021–2022 Pohjanpalo pelaa Turkin liigan Çaykur Rizesporissa lainasopimuksella Saksan Bundesligan Bayer Leverkusenista. Haastattelua varten tavoitimmekin ”Jollen” joukkueen treenikeskuksesta Turkin Rizestä.

– Viikko on alkanut muuten ihan normaalisti, mitä nyt Suomi–Kazakstan-maaottelussa saatu ruhje vielä hieman koristaa kasvoja. Kasvot eivät sinänsä olleet missään vaiheessa se suurin ongelma, vaan selkä, joka sai ikävän tällin, kun tulin törmäyksessä kovaa alas. Onneksi vain yksi oman joukkueen matsi jäi välistä tämän takia, Joel kertoo.

Jalkapalloilija löytää Saksan ja Turkin liigojen pelityylistä ja kulttuurista eroja:

– Kyllä ne aika erilaiset ovat, pakko sanoa. Turkissa taktiikalla ja organisoitumisella ei ole samanlaista merkitystä kuin mihin olen Saksassa tottunut. Yksilöiden merkitys nousee täällä enemmän.

Turkkiin Pohjanpalo lähti, kun tilaisuus tarjoutui.

– Olen nyt 27-vuotias ja urani siinä vaiheessa, että en ole enää aivan nuori pelaaja mutta en vielä vanhakaan. Olen nyt pelannut kahdeksan vuotta Saksassa ja halusin kokeilla jotakin uutta. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minulla on toivottavasti kuitenkin vielä monta hyvää pelivuotta edessä.

Valio Akatemia logo
Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo. Kuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto.
Tip icon

Mikä Valio Akatemia®?

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia ja hyvinvointia jakamalla vuosittain raha-, tuote- ja ravitsemusstipendejä sekä järjestämällä leiritoimintaa. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria.

Raha- ja tuotestipendejä haetaan muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokriin, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa.

– Liikunnalla ja urheilulla on lasten ja nuorten elämässä iso merkitys. Haluamme tukea liikuntaharrastuksia monipuolisesti: stipendien saajat edustavat kaikkia Suomen alueita, he ovat eri ikäisiä ja lajikirjo on valtava: yksilölajeista joukkuelajeihin, yksittäisiä hakijoita, joukkueita ja kouluryhmiäkin,” kertoo markkinointipäällikkö Nina Wahlström Valiolta.

Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo. Kuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto.
Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo. Kuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto.

” Ratkaisevat erot tehdään omalla ajalla.”

Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo. Kuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto.
Valio Akatemia yhteiskuva
Valio Akatemia mainoskuvaukset Jollen kanssa

Hetkiä vuosien varrelta

Leirillä Jollen kanssa

Muistoja Valio Akatemia® leiriltä 2015

Valio Akatemia® Slämäri

Katso Joelin lyhyet vastaukset kiperiin kysymyksiin!

Harhauta reitti vapaaksi

Mukana menossa Valio Play® välipalat ja Valio Akatemia® stipendiaatit 2016

Näin tehdään cruyff-käännös

Joelin vinkki vuodelta 2015


Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo. Kuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto.
Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo. Kuva: Eveliina Räisänen / Valio.
Tip icon

Joel Pohjanpalo

  • Syntynyt vuonna 1994
  • Suomalainen jalkapalloilija, joka pelaa hyökkääjänä Saksan Bundesligan Bayer Leverkusenissa (vuonna 2021 lainasopimuksella Çaykur Rizesporissa) ja Suomen A-maajoukkueessa.
  • Vuoden 2021 EM-kisoissa Pohjanpalo teki Suomen jalkapallomaajoukkueen historian ensimmäisen arvokisamaalin.

Search